Ürdünlü bakan Safedi’den korkutan açıklama: İsrail saldırılarını sürdürürse…

Ürdünlü bakan Safedi’den korkutan açıklama: İsrail saldırılarını sürdürürse…

Tüm dünyanın gözleri önünde İsrail’in Filistin’deki katliamı sürerken, Ürdünlü bakan Safedi, abluka altındaki Gazze’ye yönelik saldırılarının devam etmesinin bölgeyi savaşın genişleme riskiyle karşı karşıya bırakacağı konusunda uyardı.

7 Ekim’den bu yana devam eden İsrail saldırılarında on binlerce sivilin yaşamını yitirdiği Filistin’deki duruma ilişkin konuşan Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, Ramazan ayı yaklaşırken Gazze’deki katliamın sürmesinin savaşın genişleme riskini artıracağını belirtti.

‘HER GEÇEN GÜN RİSK ARTIYOR’

Ülkesini ziyaret eden Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Mariya Gabriel ile başkent Amman'da ortak basın toplantısı düzenleyen Safedi, mevcut koşullar altında Ramazan ayı başlamak üzereyken Gazze'ye yönelik saldırıların devam etmesinin, tüm bölgeyi savaşın genişlemesi ve genel olarak bölgesel durumun patlaması tehlikesiyle karşı karşıya bırakacağı uyarısında bulundu.

Safedi ayrıca, savaş devam ederken geçen her günün durumun patlama riskini ve can kayıplarını artırdığını dile getirdi.

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Gabriel de ülkesinin Gazze'deki insani durumdan endişe duyduğunu ifade etti. Ürdün'ün tutumuna övgüde bulunarak bölgede "barışçı" bir ülke olarak tanımlayan Gabriel, ülkesinin Ürdün'ün barışı sağlama çabalarını desteklediğini vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN