Gazze'de ilaç krizi! 700 bin Filistinli tehlikede

Gazze'de ilaç krizi! 700 bin Filistinli tehlikede

7 Ekim'den bu yana Filistin'e yönelik saldırılarını sürdüren İsrail ülkeye gıda ve ilaç girişini engellemesi nedeniyle 700 binden fazla Filistinlinin yaşamını tehdit ediyor.

İsrail ordusunun devam ettirdiği saldırıları nedeniyle Gazze Şeridi’nde ilaç krizi yaşanıyor. Gazze'deki İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, İsrail'in kuşatma altındaki bölgelere temel gıda yardımlarının ve tıbbi tedavi malzemelerinin girişini engellemeye devam etmesi, 700 binden fazla Filistinlinin hayatını tehdit ettiğini belirtti.

Gazze kenti ile kuzeyindeki bölgelerdeki insanların yaşam koşullarının gün geçtikçe daha zorlaştığına dikkati çekilen açıklamada, Arap dünyası başta olmak üzere "tüm dünyanın gözü önünde" on binlerce insanın İsrail’in saldırıları ve neden olduğu açlık nedeniyle ölümü beklediğine vurgu yapıldı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırısının 140’ıncı gününe girdiğine işaret edilen açıklamada, “Gazze'de kalan canları kurtarmak için hiçbir vicdan harekete geçmiyor. Ama Gazze’dekiler, hala dünyada iniltilerini dinleyecek birini bulacakları umuduyla yaşıyor.” ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN