İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölen asker sayısı 642’ye yükseldi

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölen asker sayısı 642’ye yükseldi

İsrail, Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarla katliama devam ediyor. İsrail ordusu tarafından yapılan açıklamaya göre, işgal altındaki Batı Şeria'da 2 asker hayatını kaybetti ve ölen asker sayısı 642'ye yükseldi.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde bir, işgal altındaki Batı Şeria'da iki askerinin daha öldüğünü bildirdi.

İsrail ordusunun, sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Paraşütçü Tugayı'na bağlı 101. Tabur'dan Çavuş Yedidya Azugi'nin (21) Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki çatışmalarda öldüğü belirtildi.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki çatışmalarda bir, güneyindeki çatışmalarda da 2 İsrail askerinin ağır yaralandığı aktarıldı.

Batı Şeria'daki ölümlerle ilgili açıklamada, Kfir Tugayı'na bağlı Nachshon Taburu'ndan Çavuş Eliya Hillel (20) ve Çavuş Diego Shvisha Harsaj'ın, operasyonel bir faaliyet sırasında öldüğü ifade edildi.

Times Of Israel gazetesine göre, bu askerler Nablus yakınlarında "araçla ezme" saldırısı sonucu ağır yaralandıktan sonra hayatlarını kaybetti.

7 Ekim 2023'te Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların başlamasından bu yana, 291'i karadan işgal sürecinde olmak üzere toplam 642 İsrail askeri öldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN