İsrail'in gerçekleri duymaya tahammülü yok: Katliamı eleştiren tarih öğretmenin başına gelmeyen kalmadı

İsrail'in gerçekleri duymaya tahammülü yok: Katliamı eleştiren tarih öğretmenin başına gelmeyen kalmadı

İsrail'de sol görüşlü bir tarih öğretmeni olan Meir Baruchin, 7 Ekim olayları sonrasında yaptığı paylaşımlar nedeniyle öğrencileri tarafından "hain" olarak nitelendirilerek yuhalandı. İsrail'in Petah Tikvah şehrinde bulunan İzhak Şamir Lisesi'nde görev yapan Baruchin, sosyal medyada İsrail askerlerinin Filistinlilere yönelik eylemlerini eleştirmişti.

Haaretz Gazetesi'nin haberine göre, İsrail'de sol görüşlü bir tarih öğretmeni olan Meir Baruchin 19 Ocak'ta öğrencileri tarafından ders sırasında boykot edildi ve hakarete maruz kaldı. Öğretmen, "İşgal altındaki bir milletin mücadelesinde başarılı olmak için her şeyi yapmasına izin var. İsrail askerleri Filistinli kadınlara tecavüz etmedi mi?" ifadeleriyle gündeme gelmişti. İsrailli öğretmenin bu sözleri nedeniyle İsrail Eğitim Bakanlığı görevine son vermiş, İsrail polisi tarafından tutuklanmıştı.

whatsapp-image-2024-01-22-at-13-03-27.jpegMeir Baruchin

Haaretz, Baruchin'in öğrencileri tarafından maruz kaldığı durumu eleştirerek, bu tür bir nefretin 7 Ekim'de başlamadığını ve Gazze'den son birlik ayrıldığında da bitmeyeceğini belirtti. Gazetenin haberinde, İsrailli öğretmenlerin siyasi görüşlerini gizlemeksizin ifade etme özgürlüğüne sahip olduğu vurgulandı.

Baruchin, İsrail'in Gazze ve Batı Şeria'daki ihlallerine ilişkin paylaşımlarında, İsrail askerlerinin öldürdüğü Filistinliler hakkında da bilgi vermiş ve İsrail hava kuvvetlerinde çalışan savaş pilotlarını "çocuk katili" olarak nitelendirmişti. İsrail'de 7 Ekim sonrasında sosyal medyada Gazze ile dayanışma amaçlı paylaşımlarda çok sayıda İsrail vatandaşı da baskılara maruz kaldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN