İsrail'in Lübnan saldırısında 3 Hizbullah üyesi öldü

İsrail'in Lübnan saldırısında 3 Hizbullah üyesi öldü

İsrail Lübnan'da İHA saldırısı düzenledi. Saldırı sonucu üç Hizbullah üyesinin öldüğü açıklandı. Kaynaklar, bu kişilerin içinde bulundukları arabanın Naqoura kasabası yakınlarındaki bir sahil yolunda hedef alındığını söyledi.

Lübnan'daki güvenlik kaynakları, bugün İsrail'in insansız hava aracı saldırısında güney Lübnan'da üç Hizbullah üyesinin öldürüldüğünü söyledi.

Reuters’ta yer alan habere göre kaynaklar, bu kişilerin içinde bulundukları arabanın Naqoura kasabası yakınlarındaki bir sahil yolunda hedef alınması sonucu öldüğünü söyledi.

Ekim ayından bu yana İsrail saldırıları Lübnan'da 200'den fazla Hizbullah üyesini ve yaklaşık 50 sivili öldürürken, Lübnan'dan İsrail'e yönelik saldırılarda bir düzine İsrail askeri ve beş sivil öldürüldü. On binlerce İsrailli ve Lübnanlı sınırın her iki tarafındaki köylerden kaçtı.

GAZZE'YE SALDIRILAR DURURSA HİZBULLAH DA DURACAK

Hizbullah bu hafta İsrail'in Gazze saldırısının durması halinde saldırılarını durduracağının sinyalini verdi ancak Gazze savaşı devam ederse savaşmaya devam etmeye de hazır. Dün Hizbullah Lübnan'da dört üyesinin öldürüldüğünü duyurdu.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant geçtiğimiz Pazar günü İsrail'in Gazze'de ateşkes olması durumunda Hizbullah'a yönelik saldırıları artırmayı planladığını ancak Hizbullah üyelerini sınırdan çekmeye yönelik diplomatik bir anlaşmaya açık olduğunu belirtmişti.

Lübnan'ın geçici başbakanı Najib Mikati Perşembe günü Reuters'e verdiği demeçte, önümüzdeki haftadan itibaren Gazze'deki çatışmaların durdurulmasının sınırdaki düşmanlıkları sona erdirmek için dolaylı müzakereleri tetikleyeceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN