İsrail'in Şam'a düzenlediği saldırıda iki kişi öldü

İsrail'in Şam'a düzenlediği saldırıda iki kişi öldü

İsrail'in bugün Suriye'nin başkenti Şam'ın Kafr Sousa semtindeki bir konut binasına düzenlediği füze saldırısında bilanço açıklandı. Suriye devlet medyası ve bir güvenlik kaynağı saldırıda iki kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Suriye devlet medyası ve bir güvenlik kaynağı, İsrail'in bugün Suriye'nin başkenti Şam'ın Kafr Sousa semtindeki bir konut binasına düzenlediği hava saldırısında iki kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Reuters’ta yer alan habere göre Suriye devlet televizyonunun aktardığı askeri bir kaynak, yerel saatle 09.40 sıralarında gerçekleşen saldırıda çok sayıda kişinin de yaralandığını ve hayatını kaybedenlerin sivil olduğunu belirtti. Güvenlik kaynağı "saldırının amacına ulaşmadığını" söyledi.

Mahalle konutlara, okullara ve İran kültür merkezlerine ev sahipliği yapıyor ve güvenlik kurumları tarafından kullanılan büyük, sıkı korunan bir kompleksin yakınında yer alıyor.

İSRAİL ORDUSUNDAN HALA AÇIKLAMA YOK

Bölge, Şubat 2023'te İranlı askeri uzmanların öldürüldüğü İsrail saldırısında vuruldu.
Görgü tanıkları arka arkaya çok sayıda patlama sesi duydu. Görgü tanıkları Reuters'e, patlamaların yakındaki bir okuldaki çocukları korkuttuğunu ve ambulansların bölgeye koştuğunu söyledi.

İsrail ordusundan henüz bir açıklama gelmedi. İran'ın yarı resmi Öğrenci Haber Ağı, saldırıda hiçbir İran vatandaşının hayatını kaybetmediği belirtti.

Bu saldırılar İsrail- Hamas savaşını başladığı 7 Ekim'e paralel olarak arttı; İsrail'in Aralık ayından bu yana Suriye'ye düzenlediği şüpheli saldırılarda yarım düzineden fazla İran Devrim Muhafızları subayı öldürüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN