İsrail'in Venedik Bienali pavyonunun kapısına kilit: İsrailli sanatçı sergisini kapattı Gazze'de ateşkes istedi

İsrail'in Venedik Bienali pavyonunun kapısına kilit: İsrailli sanatçı sergisini kapattı Gazze'de ateşkes istedi

İsrail'in bu yıl binealden çıkarılması çağrıları devam ederken, İsrail'in Venedik Bienali'ndeki resmi sanatçısı Ruth Patir bienaldeki sergisini kapattı. Gazze'de ateşkes çağrısında bulunan Patir, İsrail ile Hamas arasında 'ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması anlaşması' imzalanana kadar ulusal pavyondaki gösterisini açmayacağını söyledi.

SALİHA SULTAN

Bütün dünyadan İsrail'in bu yıl binealden çıkarılması çağrıları devam ederken, İsrail'in Venedik Bienali'ndeki resmi sanatçısı Ruth Patir bienaldeki sergisini kapattı. Gazze'de ateşkes çağrısında bulunan Patir, İsrail ile Hamas arasında 'ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması anlaşması' imzalanana kadar ulusal pavyondaki gösterisini açmayacağını söyledi.

Şubat ayından bu yana binlerce Filistin yanlısı sanatçı ve eylemci İsrail'in önceki yıl Ukrayna saldırıları nedeniyle bienalden çıkarılan Rusya gibi diskalifiye edilmesi çağrısında bulunuyor, ancak bienal yönetimi İsrail konusunda geri adım atmıyordu. Dünyanın en prestijli uluslararası sanat sergilerinden biri olan Venedik Bienali'nde bugün guluslararası pavyonlar medya için ön izlemeye açıldığında, basın İsrail pavyonunun kapılarının kilitli buldu. The New York Times muhabiri Alex Marshall'ın haberine göre İsrail'i temsil eden sanatçı Patir ve küratörler pavyonun kapısına bantladıkları tabelaya "İsrail pavyonunun sanatçısı ve küratörleri, ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması anlaşmasına varıldığında sergiyi açacaklar" yazdığı görüldü.

SERGİSİNİN TEMASI 'DOĞURGANLIK'TI

İsrail, 1950'den beri Venedik Bienali'nde istikrarlı bir şekilde varlığını sürdürüyor ve sanatçılarını ulusal bir pavyonda sergiliyor. Bu yıl ülkeyi temsil etmek üzere sanatçı Ruth Patir seçilmişti.
Sanatçı bienaelde çağdaş anneliği yansıtan 'Doğurganlık Pavyonu' isimli çalışmasıyla yer alacaktı. Bienale İsrail'in diskalifiye edilmesi çağrısında bulunan Filistin yanlısı sanatçılar bu sergiye de şu ifadelerle tepki göstermişti: “İsrail 12.000'den fazla çocuğu öldürdü ve üreme bakımı ve tıbbi tesislere erişimi yok etti. Sonuç olarak Filistinli kadınlar anestezisiz sezaryen yaptırıyor ve sokakta doğum yapıyor.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN