İsrail'in vicdanları kanatan soykırımı devam ediyor... UAD kararına rağmen Refah'a saldırdı

İsrail'in vicdanları kanatan soykırımı devam ediyor... UAD kararına rağmen Refah'a saldırdı

Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) İsrail hakkında aldığı kararın ardından İsrail ordusu, Refah şehrine ikinci kez saldırdı. Dün alınan karara rağmen, İsrail ordusunun Refah'taki Avni Dahir Caddesi'ni hedef aldığı saldırı sonucu bir Filistinli hayatını kaybetti.

Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) İsrail'e yönelik aldığı kararlar, maalesef bir kez daha dikkate alınmadı.

UAD'nin yeni tedbir kararları, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını durdurmasını, insani yardımları engellememesini ve BM görevlilerinin Gazze'ye girişine izin vermesini içeriyordu.

Ancak, bu kararların açıklanmasından kısa bir süre sonra, İsrail ordusuna ait savaş uçakları dün Refah kentinin merkezinde birçok bölgeyi yoğun şekilde bombalayarak çok sayıda Filistinliyi yaraladı.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin güneyindeki Sabra Mahallesi'nde bir eve düzenlediği saldırıda bir kadın hayatını kaybetti, birçok kişi yaralandı.

UAD'nin kararlarına rağmen İsrail'in saldırılarını sürdürmesi, bölgedeki gerilimi artırırken uluslararası toplumun tepkisini çekti. Dünyanın birçok yerinde ise 'Vicdanları kanatan soykırımı durdurun' çağrısı yapılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN