İsrail'in yeni Genelkurmay Başkanı resmen Herzi Halevi: Görev ilk kez bir yerleşimciye verildi

İsrail'in yeni Genelkurmay Başkanı resmen Herzi Halevi: Görev ilk kez bir yerleşimciye verildi

İsrail hükümeti, yasadışı Yahudi yerleşimci Tümgeneral Herzi Halevi'nin İsrail'in 23. Genelkurmay Başkanı olarak atanmasının onaylandığını açıkladı. İlk kez bir yerleşimciye İsrail ordusunun kurmay başkanı olarak görev verilmesi, yasadışı yerleşimcilerle ordunun gerçekte ne kadar bağlantılı olduğunun da açıkça bir ispatı olarak dikkat çekiyor.

İsrail hükümeti, ocak ayında görev süresi dolacak olan Aviv Kohavi'nin yerine Genelkurmay Başkanlığına Herzi Halevi'nin atanmasını onayladı.

Yapılan açıklamada, Kohavi'nin görev süresinin 16 Ocak 2023'te sona ereceğine işaret edilen açıklamada, Halevi'nin bu tarihten bir gün sonra 17 Ocak'ta resmen görevine başlayacağı ifade edildi.

3 YIL BOYUNCA GÖREV YAPACAK

"Yedioth Ahronot" gazetesinin haberine göre Halevi, 4 yıl görevde kalan selefi Kohavi'den sonra İsrail Genelkurmay Başkanlığı görevini 3 yıl boyunca üstlenecek.

İsrail hükümeti isterse Halevi'nin görev süresini en fazla bir yıl uzatabilir.

Savunma Bakanı Benny Gantz, 4 Eylül 2022'de Halevi'nin yeni Genelkurmay Başkanı olarak atanmasına karar vermişti.

HERZİ HALEVİ KİMDİR?

İsrail'de Genelkurmay Başkanlığı görevini üstlenecek Herzi Halevi, Haziran 1967'deki Altı Gün Savaşı'nda öldürülen amcasının adını taşıyor.

Amcasının öldürüldüğü yıl Kudüs'te dindar bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Halevi, 1985 yılında İsrail ordusuna katıldı.

İsrail ordusuna bağlı özel kuvvetler "Sayeret Matkal" biriminde de görev yapan Halevi, 2014-2018 yıllarında askeri istihbarat başkanlığı yaptı.

Daha sonra İsrail Güney Ordusu Komutanı olarak atanan Halevi, geçen yıl da Genelkurmay Başkan Yardımcısı olmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN