İsrailli gazeteciden çarpıcı 'insani yardım' yorumu: Stratejik silah olarak kullanılıyor

İsrailli gazeteciden çarpıcı 'insani yardım' yorumu: Stratejik silah olarak kullanılıyor

Gazze'de vicdanları kanatan soykırım devam ederken İsrailli gazeteci Zvi Bar'el'den çarpıcı 'insani yardım' değerlendirmesi geldi. Bar'el, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürmek amacıyla insani yardımları stratejik silah olarak kullanıldığını savundu. Gazeteci, İsrail'in zaman zaman göstermelik şekilde yardım konvoyu geçişlerine izin verdiğine dikkat çekti.

İsrail ordusunun, halkı zorla aç ve susuz bıraktığı abluka altındaki Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda can kaybı son 24 saatte 124 artarak 30 bin 534'e yükseldi. İsrailli gazeteci Zvi Bar'el de İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürmek amacıyla insani yardımları stratejik silah olarak kullanıldığını savundu.

Zvi Bar'el, Haaretz gazetesinde "Bir stratejisi olmaksızın İsrail, insani yardımı stratejik silah olarak kullanıyor" başlıklı yazı kaleme aldı. Bar'el, "Dünyanın hiçbir yerinde insani yardımların savaşın yürütülmesi için stratejik araca dönüştürülmediği hatta çoğu zaman çatışmayı uzatmadığı savaş alanı neredeyse yok. Gazze savaşı da bu kuralın bir istisnası değildir" iddiasında bulundu.

'İNSANİ YARDIMIN HİÇBİR DEĞERİ YOKTUR'

Ayrıca Bar'el, İsrail'in "insani yardım silahının" ABD kamuoyu ile Cumhuriyetçiler ve Demokratlardan gelen eleştirileri bertaraf etmek adına kullanıldığına da dikkat çekti.

Bar'el, "İsrail, savaşı sürdürmesine izin veren şeyin gıda ve ilaç konvoyları ile su ve yakıt tedariki olduğunun farkında. Getirdiği stratejik avantajlar olmaksızın insani yardımın hiçbir değeri yoktur" değerlendirmesinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN