İsrailli şirket kahveden 'Türk' ismini çıkardı

İsrailli şirket kahveden 'Türk' ismini çıkardı

İsrailli kahve üreticisi Strauss, Türkiye ilişkilerinde yaşanan gerilim nedeniyle 'Türk' ibaresini ürünlerinden kaldırdı. Türkiye'den İsrail'e, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılar nedeniyle tepkiler sürüyor.

İsrailli kahve üreticisi Strauss, kamuoyundan gelen tepkiler üzerine kahve ürünlerinden ‘Türk’ kelimesini geçici olarak kaldırdığını duyurdu. İsrail basınının aktardığına göre yeni ambalajlarda, Türk bayrağı yerine İsrail bayrağı ve çeşitli 'vatansever' sloganlara yer verildi.

1kapak-001.jpg

'KAHVEYE TALEP ÇOK YÜKSEK'

Yediot Aharonot'un haberine göre, şirketin CEO'su Avi Laufer, ambalaj değişikliği ile 'Gazze'de savaşan İsrailli askerlere moral vermeyi hedeflediklerini' söyledi.

Laufer, şöyle devam etti: "Savaşın başlamasından bu yana kahveye talep çok yüksek. Türkiye'den gelen boykot çağrıları nedeniyle kahvenin ismini 'İsrail kahvesi' olarak değiştirmemizi isteyen paylaşımlar oldu. Bizim Türk kahvemizle Türkiye arasında hiçbir bağ yok. Bu kahve Türkiye'den gelmiyor. Bu kahve çekirdekleri Brezilya, Vietnam ve Etiyopya'da üretiliyor. Kahvenin öğütüm tarzı Türkiye ve Yunanistan'dakiyle aynı."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN