İsrailli üst düzey isimden çarpıcı açıklama: ABD Netanyahu'yu devirmeye çalışıyor

İsrailli üst düzey isimden çarpıcı açıklama: ABD Netanyahu'yu devirmeye çalışıyor

İsrailli bir üst düzey yetkili, Washington'un İsrail Başbakanı Netanyahu hükümetini devirmeye çalıştığını öne sürdü. Adı açıklanmayan yetkili, "Dostlarımızdan İsrail'deki seçilmiş hükümeti değil, Hamas terör rejimini devirmek için harekete geçmelerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

İsrail'deki siyasi atmosfer, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetini devirmeye çalıştığı iddialarıyla sarsıldı. Üst düzey bir İsrailli yetkili, adı açıklanmayan bir kaynak üzerinden ABD İstihbarat Topluluğu'nun Yıllık Tehdit Değerlendirme Raporu'na atıfta bulunarak, Netanyahu yönetiminin daha ılımlı bir hükümetle değiştirilebileceği uyarısında bulundu.

The Jerusalem Post'un haberine göre, bu açıklama, Netanyahu hükümetine karşı duyulan güvensizliğin ve muhalefetin arttığı bir dönemde geldi. Yetkili, "Dostlarımızdan İsrail'deki seçilmiş hükümeti değil, Hamas rejimini devirmek için harekete geçmelerini bekliyoruz" ifadelerini kullanarak ABD'nin İsrail politikasını sorguladı.

'NETANYAHU'YU İSRAİL VATANDAŞLARI SEÇTİ'

Ayrıca, Netanyahu'nun meşruiyetine vurgu yaparak, "Netanyahu'yu başkasının değil, İsrail vatandaşlarının seçtiğini" belirtti ve ülkenin bağımsızlığına ve demokrasisine vurgu yaptı.

'İSRAİL'DE FARKLI BİR HÜKÜMET MÜMKÜN'

ABD İstihbarat Topluluğu'nun raporu, Netanyahu hükümetinin Filistin ve güvenlik konularında izlediği sert politikaların toplumda güvensizliğe yol açtığını ve değişim taleplerini artırdığını öne sürdü. Raporda ayrıca, Netanyahu'nun istifası ve yeni seçim talepleriyle büyük protestoların gerçekleşebileceği öngörüsüne yer verildi ve "İsrail'de farklı ve daha ılımlı bir hükümet mümkün" denildi.

ABD Başkanı Biden'ın Netanyahu'ya yönelik eleştirileri ve ikili arasındaki görüş ayrılıkları da dikkat çekti. Biden'ın Gazze Şeridi'ne insani yardımın girişine izin verilmemesi konusunda Netanyahu'yu ikna etme çabaları, iki lider arasındaki gerilimi artırdı ve İsrail'deki siyasi istikrarsızlık tartışmalarını kızıştırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN