İstila çığ gibi geliyor! Herkes diken üstünde! O canavarlar sürü halinde geziyor insanları avlıyor: Yerel yönetimlere çağrı

İstila çığ gibi geliyor! Herkes diken üstünde! O canavarlar sürü halinde geziyor insanları avlıyor: Yerel yönetimlere çağrı

İstila çığ gibi büyüyerek gelirken yüzbinlerce insan diken üstünde! Sürü halinde gezen o canavarlar resmen insan avına çıkıyor… Yetkililer ise yerel yönetimlerin önlem alması için çağrı yapıyor. Adımınızı attığınız yere dikkat edin, tehlike büyük…

Sürü halinde gezen o canavarlar resmen korku saldı. Duyanlar panik haline bürünürken yetkililer yerel yönetimlerden tedbirlerini almalarını istedi. Aksi takdirde çok büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalınabilir. Duyanlar diken üstünde bekliyor, resmen sürü halindeler…

UZUN YILLARDIR GÖRÜNMÜYORLARDI

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, uzun yıllardır görülmeyen kurt sürülerinin Avrupa’da tekrar görüldüğü ve artış gözlemlendiği bilgisi elde edildi. Yapılan açıklamalarda kurt saldırılarının tehlikeli olduğu ve çiftliklerde bulunan besi hayvanlarının canlarının tehlikede olabileceği söylendi.

sweden-wolf-afp-2103304.jpg

İnsanların hayvanlarını korumaları için tedbir almaları tavsiye edilirken, kendilerine de dikkat etmeleri gerektiğinin altı çizildi.

KURT SÜRÜLERİ TEHLİKE ARZ EDİYOR

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, “"Avrupa'daki bazı bölgelerde görülen kurt sürüsü yoğunluğu besi hayvanları ve ayrıca olası şekilde insanlar için gerçek bir tehlike haline gelmeye başlamıştır. Yerel ve ulusal makamlara gerekli yerlerde harekete geçme çağrısı yapıyorum. Mevcut AB yasaları zaten harekete geçilmesine imkan tanımaktadır” dedi.

572186-667315315.jpg

Öte yandan yerel yönetimler, bilim insanları ve ilgili kişilere çağrıda bulunan AB Komisyonu, Avrupa bölgesinde tekrar görülmeye başlayan kurtlara ilişkin ellerinde bulunan bilgi, belge ve verileri istedi.

YASALAR ESNETİLEBİLİR

AB Komisyonu, ilgili kişilerden elde ettikleri verilerle adım atmayı planlarken, elde edilen veriler kapsamında gerektiği halde kurtların korunmasına ilişkin yasalarda “esnek” davranılabileceğine dair tekliflerin sunulacağını açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN