İsveç Başbakan Andersson'dan Türkiye açıklaması: Anlaşmaya uyacağız

İsveç Başbakan Andersson'dan Türkiye açıklaması: Anlaşmaya uyacağız

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO Zirvesi'nde gündeme getirdiği 'İsveç, Türkiye'ye 73 teröristin iadesi konusunda söz verdi' açıklamasının ardından sessizliğini bozdu. Andersson, Türkiye ile yapılan anlaşmaya ve iadelerle ilgili sözleşmeye uyacaklarını ancak anlaşmanın içeriği hakkında bilgi vermeyeceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28-30 Haziran'da Madrid'de gerçekleşen NATO Zirvesi'nde "İsveç, Türkiye'ye 73 teröristin iadesi konusunda söz verdi" demişti. Ancak Erdoğan'ın ifadelerini İsveç Başbakanı Andersson cevapsız bırakmıştı.

'TÜRKİYE İLE YAPILAN ANLAŞMAYA VE İADELERLE İLGİLİ SÖZLEŞMEYE UYACAĞIZ'

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Almedalen Politika Formu'nda yaptığı açıklamada, söz konusu anlaşmanın içeriği hakkında bilgi vermeyeceğini belirterek, "Türkiye ile yapılan anlaşmaya ve iadelerle ilgili sözleşmeye uyacağız." dedi.

Terör faaliyetlerine karışmayanların endişe etmesine gerek olmadığını söyleyen Andersson, "İsveç vatandaşı olanlar ulusal ve uluslararası hukuka göre iade edilemeyecek. Terör faaliyetlerine katılmadıysanız endişelenmenize gerek yok." ifadelerini kullandı.

SORULARI YİNE CEVAPSIZ BIRAKTI

Andersson, İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelik süreçleri hakkında Türkiye ile imzalanan üçlü muhtırada, Türkiye'ye büyük tavizler verildiği ve kamuoyunda sert eleştiriler aldığı konusundaki sorulara ise cevap vermedi.

'ERDOĞAN’IN ÖNÜNDE EĞİLMEK HİÇ DE HOŞ DEĞİLDİ'

Anlaşma sonrası Aftonbladet yazarı Gazeteci Wolfgang Hansson, " Erdoğan’ın önünde eğilmek hiç de hoş değildi. Çok küçültücüydü. Beklentim o ki; İsveç'in ödediği geçici bir bedel olsun" sözleriyle hükümete yüklendi.

Expressen yazarı Magnus Falkehed da "Bizim Başbakanımızın diz çöküp Erdoğan'ın ayakkabılarını diş fırçasıyla boyaması, İsveç'in Ukrayna'ya dönmemesi için anlaşılabilir." ifadesini kullandı.

'İSVEÇ İÇİN UTANÇ VERİCİ'

Eski Sosyal Demokrat hükümetinin Kalkınma Bakanı Pierre Schori ise "Türkiye ile yapılan bu anlaşma, İsveç için utanç verici." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN