İsveç mahkemesinden PKK destekçisinin iadesine yeşil ışık

İsveç mahkemesinden PKK destekçisinin iadesine yeşil ışık

NATO üyeliği sebebiyle terör yasasında değişikliğe giden İsveç, ilk defa bir PKK destekçisini sınır dışı etmeye hazırlanıyor. PKK destekçisi şahsın iade edilip edilmeyeceği konusunda son kararı İsveç hükümeti verecek.

İsveç Yüksek Mahkemesi ilk kez 'PKK sempatizanı' olduğu iddia edilen bir kişinin Türkiye'ye iadesine yeşil ışık yaktı.

İsveç aracılığıyla Türkiye'ye iade edilecek ilk "PKK destekçisi" olacak olan bu kişinin iade edilip edilmeyeceği konusunda son kararı İsveç hükümeti verecek.

İade edilmesi şeklinde karar verilen 35 yaşındaki şahıs, 2014 yılında 'içinde esrar bulunan bir çanta taşıdığı' gerekçesiyle Türkiye'de dört yılı aşkın hapis cezasına çarptırılmıştı.

euronews.com'da yer alan habere göre; söz konusu şahıs şartlı tahliye edildikten sonra İsveç'e gitmiş ancak Türk savcılığının talebi üzerine ağustos ayında bu ülkede tutuklanmıştı.

İsveç medyasına konuşan ismi açıklanmayan kişi, PKK'ya verdiği destek nedeniyle Türk yetkililer tarafından hedef alındığını söyledi.

Pazar günü Stockholm'de NATO karşıtı sloganlar atan ve PKK bayrakları taşıyan yüzlerce kişi, İsveç'in yeni terörle mücadele yasasını protesto etmişti.

İsveç'te 1 Haziran'da yürürlüğe giren yeni yasa "terör örgütüne katılma" suçunu kovuşturmaya açarak ülkenin bu alandaki mevzuatını güçlendiriyor.

ŞARTLARDAN BİRİ

Bu düzenleme, Türkiye'nin NATO vetosunu kaldırması için öne sürdüğü şartlardan birini oluşturuyor.

Ankara'nın, 11 Temmuz'da Vilnius'da yapılacak NATO Zirvesi öncesi İsveç'in tam üyeliğine onay vereceği yorumları yapılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN