İsveç: NATO’ya tam üye olmaya bir adım daha yaklaştık

İsveç: NATO’ya tam üye olmaya bir adım daha yaklaştık

TBMM Genel Kurulunda, Kuzey Atlantik Antlaşması'na (NATO) İsveç'in Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. İsveç Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Bugün NATO’ya tam üye olmaya bir adım daha yaklaşmış bulunuyoruz” denildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, İsveç'in Kuzey Atlantik Antlaşması'na (NATO) katılımına ilişkin protokolün onaylanmasına dair kanun teklifi, büyük bir çoğunlukla kabul edildi. Gerçekleştirilen bu kritik oylamada, toplam 346 oy kullanıldı ve kanun teklifi 287 evet oyu ile geçti. Oylamada 55 ret ve 4 çekimser oy kullanıldı.

Türkiye’nin İsveç’in NATO’ya katılımına onay vermesinin ardından İsveç Başbakanlığı ve İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström açıklama yaptı. İsveç Başbakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Bugün NATO’ya tam üye olmaya bir adım daha yaklaşmış bulunuyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin İsveç’in NATO üyeliği lehinde oy kullanması olumlu” denildi.

Bakan Billström ise, “Türk Parlamentosunun bugün İsveç’in NATO üyeliği lehinde oy kullanması memnuniyet verici bir adım. Şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onay belgesini imzalamasını bekliyoruz. İsveç NATO’nun güvenilir, destekleyici ve kararlı bir üyesi olacak” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN