İsveç'te suç çeteleriyle bağlantılı 62 bin kişi bulunuyor

İsveç'te suç çeteleriyle bağlantılı 62 bin kişi bulunuyor

Yetkililerin yıllardır organize suçla bağlantılı şiddeti kontrol altına almak için mücadele ettiği İsveç'te yaklaşık 62 bin kişinin suç ağlarında aktif olduğu veya bunlarla bağlantısı olduğu ortaya çıktı. Ulusal Polis Komiseri Petra Lundh basın toplantısında "14 bin kişinin suç ağlarında aktif olduğunu belirledik" dedi.

İsveç polisi bugün yaptığı açıklamada, yetkililerin yıllardır organize suçla bağlantılı şiddeti kontrol altına almak için mücadele ettiği ülkede yaklaşık 62 bin kişinin suç ağlarında aktif olduğunu veya bunlarla bağlantısı olduğunu söyledi.

Reuters’ta yer alan habere göre, 10 milyon nüfuslu bu İskandinav ülkesinde ölümcül silahlı saldırılar son on yılda üç kattan fazla arttı ve şu anda komşu ülkelerden çok daha yüksek seviyelerde.

2022 YILINDA 62 SİLAHLI SALDIRI YAŞANDI

Ulusal Polis Komiseri Petra Lundh basın toplantısında "14 bin kişinin suç ağlarında aktif olduğunu belirledik. Ayrıca bu ağlarla bağlantısı olan 48 bin kişinin bulunduğunu tahmin ediyoruz" dedi. Adalet Bakanı Gunnar Strommer ise 2022 yılında İsveç'te 62 ölümcül silahlı saldırı yaşandığını ekledi.

Lundh ayrıca açıklamasında "2023'te ölümcül silahlı saldırıların sayısı biraz azalmış olsa da, ilk rakamlar İsveç'te Norveç, Danimarka ve Finlandiya'nın toplamından dokuz kat daha fazla ölümcül silahlı saldırı yaşandığını gösteriyor" ifadesini kullandı. Aynı zamanda patlayıcı içeren saldırıların sayısının da tarihteki en yüksek seviyede olduğunu da sözlerine ekledi.

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında 11 ölümcül silahlı saldırı düzenlendi ve İsveç'te 2019'dan bu yana en ölümcül ay yaşandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN