İtalya'da 'nüfus krizi' devam ediyor: Doğum verileri yine dibi gösterdi

İtalya'da 'nüfus krizi' devam ediyor: Doğum verileri yine dibi gösterdi

İtalyan yetkililerin bildirdiğine göre, 2022 yılında İtalya'da yeni doğumlar 400 binin altına inerek yeni bir rekor kırdı. ‘Ulusal acil durum’ olarak nitelendirilen rekor önceki sene 400 binden biraz fazlaydı.

2014’ten bu yana nüfusu neredeyse 1,36 milyon düşen İtalya’nın Ulusal İstatistik Enstitüsü tarafından yayınlanan veriler, 2022'de İtalya'da 400 binden az bebek doğduğunu gösterirken, ülkedeki ‘ulusal acil durum’ derinleşti.

HER 7 DOĞUMA KARŞILIK 12 ÖLÜM

Toplam yenidoğan sayısı, 2021'de kaydedilen 400 bin 249 doğumdan yaklaşık yüzde 1,8 oranında düştü ve bu rakam 1861'den bu yana en düşük rakam olarak geçti. İtalya'nın istatistik bürosu tarafından yeni yayınlanan istatistikler, ülkenin toplam nüfusunun 179 bin düşmesiyle İtalya'nın geçen yıl her yedi doğumda 12 ölüm olduğunu gösteriyor.

Financial Times’a konuşan Luiss Üniversitesi'nden Maria Rita Testa, "Bu bir demografik kriz. Gelecekte çok sayıda insanı kaybedeceğiz" ifadelerini kullandı.

TEŞVİK İŞE YARAMADI

Nüfus düşüşü, Mario Draghi liderliğindeki eski hükümet tarafından 2021'de ailelere doğan her çocuk için 50 ila 175 euro arasında değişen aylık teşvik sağlayacak planın başlatılmasını takip ediyor.

İtalya'nın mevcut sağcı hükümetinin lideri Giorgia Meloni, geçen yıl nüfus azalmasını seçim kampanyasının önemli bir unsuru haline getirirken, azalan nüfusun sağlık sistemlerinin finansmanı gibi çeşitli kilit kamu sektörleri üzerinde artan bir baskı oluşturacağına dair endişeler devam ediyor.

İktidardaki İtalya'nın Kardeşleri partisinden Senatör Lavinia Mennuni geçen yıl, "Düşük doğurganlık oranına sahip olmak, sağ veya sol siyasi kanadın sorunu değil, ulusal bir acil durum” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN