İtalyan Senatör'den çarpıcı açıklama: Çocuk sahibi olmak kadınların ana görevi olmalı

İtalyan Senatör'den çarpıcı açıklama: Çocuk sahibi olmak kadınların ana görevi olmalı

İtalya'nın iktidar partisindeki Senatör Lavinia Mennuni dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Mennuni'nin açıklamasındaki, "Annem bana her zaman derdi ki istediğini yapma fırsatına sahip olduğunu her zaman hatırlamalısın, ancak ilk isteğin 'anne olmak' olmalı bunu asla unutmamalısın" sözleri büyük tepki çekti.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin sağ partisinden bir senatörün yaptığı açıklamada büyük dikkat çekti.

Katıldığı bir programda Katolik bir başpiskoposun yanında konuşan Senatör Lavinia Mennuni, İtalyan ve Vatikan kurumlarının anneliği yeniden 'cool' (havalı) hale getirmesi ve gençleri erken evlenmeye, aile kurmaya teşvik etmesi gerektiğini söyledi.

Reuters'ta yer alan habere göre Mennuni açıklamasında, "Annem bana her zaman derdi ki istediğini yapma fırsatına sahip olduğunu her zaman hatırlamalısın, ancak ilk isteğin 'anne olmak' olmalı bunu asla unutmamalısın" dedi.

Üç çocuk sahibi 47 yaşındaki senatör, "Bu bir ihtiyaç, bir misyon. Bence kadınlar için geleceğin vatandaşları, geleceğin İtalyanları olacak çocukları dünyaya getirmek güzel bir şey" dedi.

MUHALEFETTEN TEPKİ GECİKMEDİ

Genç kadınların "ilk arzusunun" çocuk sahibi olmak olması gerektiği açıklaması muhalefet grupları arasında öfkeye yol açtı.

Merkezci Italia Viva partisinden Senatör Raffaella Paita, bu tür yorumların 'utanç verici bir geri kalmışlık' gösterdiğini söyledi. Paita, "Onun sözleri, modası geçmiş, gerici fikirlerle yankılanıyor" dedi.

Sol eğilimli Beş Yıldız Hareketi Milletvekili Chiara Appendino, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada senatörün "Ortaçağ nostaljisinden" muzdarip olduğunu belirterek, genç kadınlara 'hayal kurma özgürlüğünün ve kendilerini istedikleri gibi gerçekleştirmenin araçlarının"' öğretilmesi gerektiğini söyledi.

Öte yandan geçtiğimiz hafta Mennuni, okul müdürlerinin Noel oyunlarının sahnelenmesi veya doğum sahnelerinin yapımı gibi Katolik temalı etkinlikleri durdurmasını engelleyecek bir yasa tasarısı önerdiği için eleştirilere yol açmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN