Japonya kıyılarında art arda 2 deprem

Japonya kıyılarında art arda 2 deprem

Japonya kıyılarında art arda iki deprem meydana geldi. Merkez üssü Kuril Adaları'nın güneydoğu kıyısı açıkları olurken, ilk depremin 6,5 büyüklüğündeki saat 14.45'te meydana geldiği, ikinci depremin ise saat 15.07'de 5,0 büyüklüğünde yaşandığı ifade edildi.

Japonya'nın kıyı kesiminde sarsıntılar meydana geldi. Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırması'na (USGS) göre, Japonya kıyılarında 6,5 büyüklüğündeki ilk deprem saat 14.45'te meydana gelirken, ikinci depremin 5,0 büyüklüğünde saat 15.07'de meydana geldiği açıklandı.

India Today'de yer alan habere göre, depremin merkez üssünün Kuril Adaları'nın güneydoğu kıyısı açıkları olduğu belirtildi. USGS'ye göre ilk deprem 23,8 kilometre derinlikte, ikincisi ise aynı bölgenin 40 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Japonya'da yıl boyunca bir dizi güçlü deprem meydana geldi. Bu ayın başlarında, güney Filipinler'deki Mindanao'yu vuran 7,5 büyüklüğündeki depremin ardından güneybatı kıyısı boyunca tsunami uyarıları yapılmıştı.

Geçtiğimiz 5 Mayıs'ta Japonya'nın batı ili Ishikawa'da 6,5 ​​büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş, çok sayıda kişi yaralanmış ve bazı binalarda çökme meydana gelmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN