Japonya’da seçim çalışmasında patlama: Başbakan Kişida son anda kurtuldu

Japonya’da yaklaşan yerel seçimler öncesinde partisinin adayını desteklemek için bir mitingde konuşma yapmaya giden Başbakan Kişida’nın bulunduğu bölgede patlama sesi duyuldu. Japon Başbakan, olay yerinden apar topar tahliye edilirken, saldırgan gözaltına alındı.

Japonya Başbakanı Fumio Kişida, yerel seçimlerde iktidar partisinin adayını desteklemek için Wakayama vilayetindeki Saikazaki Limanı’nda konuşmasına başlamadan hemen önce sis bombası atıldı. Herhangi bir yaralanma bildirilmezken, Kişida, Wakayama Polis Merkezi’ne götürüldü.

‘HERKES KAÇIŞMAYA BAŞLADI’

Yerel basında çıkan haberlere göre, Japonya başbakanı Fumio Kişida batıdaki bir limanda meydana gelen patlamanın ardından zarar görmeden tahliye edildi ve bir şüpheli patlayıcıyı attığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Olay yerinde Japon NHK televizyonuna konuşan bir adam, "Hepimiz kürsünün önünde durduğumuzda insanlar bağırmaya başladı ve sanırım patlayıcı atıldı, bu yüzden herkes hızla dağılmaya başladı. Sonra, suçlu yakalandıktan yaklaşık 10 saniye sonra bir patlama oldu" şeklinde konuştu.

ESKİ BAŞBAKAN SUİKASTE KURBAN GİTMİŞTİ

Kampanya konuşmasına kaldığı yerden devam eden Kişida, "Polis bir önceki konuşma yerindeki yüksek patlama sesinin ayrıntılarını araştırıyor. Pek çok insanın endişelenmesine neden olduğum için üzgünüm. Ülkemiz için önemli bir seçimin ortasındayız. Bunu hep birlikte devam ettirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Olay, eski başbakan Shinzo Abe'nin Nara kentinde konuşma yaparken öldürülmesinden sadece dokuz ay sonra gerçekleşti. Suikast ülkeyi şok etti ve müteakip bir soruşturma Abe'nin güvenliğinde boşluklar buldu.

G7 ÖNCESİ TEDİRGİN ETTİ

Şüpheli saldırı aynı zamanda, Kişida'nın Hiroşima'da ev sahipliği yapacağı mayıs zirvesi öncesinde bu hafta sonu G7 ülkelerinden bakanların toplantısına yakın gerçekleşti. NHK, üniformalı ve sivil polisin saldırganın etrafında toplandığını ve kenara sürüklediğini gösterirken, kimliği yalnızca genç bir erkek olduğu belirtilen zanlının patlayıcıyı fırlattığını iddia edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN