Japonya’dan Hamas’ın 3 liderine yaptırım

Japonya’dan Hamas’ın 3 liderine yaptırım

Japonya tarafından 3 Hamas liderine yaptırım kararı alındı. Japonya Kabine Sekreteri Yoshimasa Hayashi, 7 Ekim saldırılarına karıştıkları inanılan 3 üç düzey Hamas liderinin varlıklarının dondurulmasına, ödeme ve sermaye işlemlerine yaptırım uygulanmasına karar verildiğini duyurdu.

İsrail ve Hamas savaşı devam ederken Japonya'da Hamas liderleri hakkında yeni karar alındı.

Japonya Kabine Sekreteri Yoshimasa Hayashi, yaptığı bugünkü açıklamasında isim vermeden 7 Ekim saldırılarına karıştıkları inanılan 3 üç düzey Hamas liderinin varlıklarının dondurulmasına, ödeme ve sermaye işlemlerine yaptırım uygulanmasına karar verildiğini açıkladı.

Japonya, 31 Ekim’de Hamas ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle 9 kişiye ve bir şirkete yaptırım kararı aldığını açıklamıştı. Japonya ayrıca bu ayın başlarında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun Gazze'de ‘acil insani ateşkes’ çağrısında bulunan kararını desteklemiş ve lehte oy kullanmıştı.

iceri-22.jpg

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Japonya’nın bugünkü yaptırım kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek "Yahya Sinwar, Mohammed Deif ve Marwan Issa'nın da aralarında bulunduğu üç üst düzey üyesi" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN