Japonya'nın Cahit Aral'ı Başbakan Kishiad: Çevre kirliliği eleştirilerine deniz ürünlerini yiyerek yanıt verdi

Japonya'nın Cahit Aral'ı Başbakan Kishiad: Çevre kirliliği eleştirilerine deniz ürünlerini yiyerek yanıt verdi

Japonya Başbakanı Kishiad, nükleer santralde depolanan suyun temizlenerek okyanusa boşaltılması sonucu gündeme gelen çevre kirliliği eleştirilerine ilginç bir eylemle cevap verdi. Deniz ürünlerini yiyerek karşılık veren Kishida'nın bu tavrı yıllar önce çayda radyasyon olmadığını kanıtlamak için kameralar önünde çay içen eski Bakan Cahit Aral'ı hatırlattı.

Çernobil faciası (1986) sonrası çaydaki radyasyonun tehlikeli olmadığını kanıtlamak için kameralar önünde çay içerek poz veren ANAP’ın kurucularından eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Cahit Aral'ın bu eylemi yıllar sonra Japon hükümeti tarafından tekrarlandı.

Türkiye'de gündeme oturan ve unutulmayan siyasi olaylar arasında yer alan olayın Japonya'daki yansıması ülkenin başbakanı Fumio Kishida tarafından gerçekleştirildi.

7638791.jpg

Fukushima nükleer santralinin depolanan suyunun temizlenerek okyanusa boşaltılmaya başlanmasıyla gündeme gelen çevre kirliliği eleştirilerine, Çin’in bölgeden deniz ürünleri ihracatına yasak getireceğini açıklaması eklenmişti.

7638792.jpg

'SÖYLENTİLERİ DURDUR' DEYİP DENİZ ÜRÜNLERİ YEDİ

Japonya hükümeti tarafından bugün “Söylentileri durdur” etiketiyle paylaşılan görüntülerde Başbakan Kishida ve üç Bakan, Fukushima bölgesinden geldiği belirtilen deniz ürünlerini yiyerek son günlerde gündem olan eleştirilere karşılık verdi.

7638793.jpg

'JAPON YEMEKLERİ ÇOK LEZZETLİ'

Başbakan Kishida, deniz ürünleri yediği yemeğin görüntülerini “Fukushima'dan gelen malzemeler, Japon yemekleri çok lezzetli!” açıklamasıyla tekrar paylaştı. Başbakanlık, deniz ürünleri tüketimini artırmayı amaçlayan kampanyaya başladıklarını ayrıca belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN