Jeff Bezos Amazon'daki CEO'luk görevini bugün bırakıyor

Jeff Bezos Amazon'daki CEO'luk görevini bugün bırakıyor

E-ticaret devi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos, şirketteki CEO'luk görevinden istifa edeceği gün geldi. Yeni bir kariyer macerasına atlamaya hazırlanan Bezos, şirkette yönetim kurulu başkanı olarak yer almaya devam edecek.

ABD merkezli e-ticaret devi Amazon’un kurucusu olan Jeff Bezos, bugün CEO'luk görevinden ayrılıp artık özel uzay keşif firması, hayırseverlik işleri ve diğer işleriyle odaklanmaya hazırlanıyor. Amazon'u çevrim içi kitapçıdan dev bir şirkete dönüştüren Bezos, arkasında devası bir mirasın yanında, şirketin işçilere yönelik politikası gibi birçok sorunu da bırakıyor.

Geçen Mayıs'ta, CEO'luk görevini 5 Temmuz’da Andy Jassy’e devrederek daha çok özel uzay keşif firması, hayırseverlik işleri ve diğer işleriyle odaklanmaya karar veren 57 iş insanı, 27 yıl önce kurduğu şirkette yönetim kurulu başkanı olarak kilit bir rol oynamaya devam edecek.

Dev firmadaki bu geçiş bir dizi muhteşem başarının ardından gelse de şirket, hem rakiplerini ezmek için izlediği uygulamaları hem de bir milyonu aşan işçilerine yönelik endişe verici muamele nedeniyle hakkındaki soru işaretlerinden bir türlü kurtulamadı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN