Kaçırılan Marcus Aurelius heykeline soruşturma

Kaçırılan Marcus Aurelius heykeline soruşturma

Manhattan Bölge Savcılığı, Türkiye'den kaçırıldığı düşünülen ve ABD'de el konulan Marcus Aurelius heykeli ile ilgili ceza soruşturmasını sürdürüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Daire Başkanı Zeynep Boz, konu hakkında açıklama yaptı.

Manhattan Bölge Savcılığı, Türkiye'den kaçırıldığı düşünülen ve Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Cleveland Sanat Müzesi'nde bulunan başsız heykel ile ilgili soruşturmayı sürdürüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Daire Başkanı Zeynep Boz, heykelin Roma İmparatoru Marcus Aurelius'u tasvir ettiğine inandıklarını belirtti. Heykel, soruşturma kapsamında Manhattan Bölge Savcılığı tarafından el konuldu. Boz, eserle ilgili Manhattan Bölge Savcılığının ceza soruşturmasının sürdüğünü açıkladı.

"MÜZE'NİN YAKLAŞIMINI DEĞİŞTİRMESİNİ BEKLİYORUZ"

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Daire Başkanı Zeynep Boz, ABD'de bulunan başsız heykel ile ilgili soruşturma kapsamında somut veriler sağlandığını söyledi. Boz, soruşturmaya Kaçakçılıkla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın pek çok biriminin desteğiyle ABD İç Güvenlik Soruşturma Birimi'nin de dahil olduğunu ifade etti.

Boz ayrıca, eser iadesi konusunda işbirliği yapılmasını beklediklerini belirterek, Bakanlık olarak farkındalık seviyesini yükseltmek için köy köy, okul okul gezdiklerini söyledi. Heykelin memleketine geri dönmesi için çaba gösterdiklerinin altını çizen Boz, "Diliyoruz ki artık bu savaş bitecek ve filozof imparator evine dönecek" dedi.

HEYKELİN DEĞERİ YAKLAŞIK 20 MİLYON DOLAR

Manhattan'da eski eserlerin ticaretini yapan kaçakçılık ağına yönelik soruşturma kapsamında, Burdur'da bulunan Bubon Antik Kenti'nden kaçırıldığı düşünülen bir eser ele geçirildi. Heykelin 1800 yıl öncesine ait olduğu tahmin edilirken, ABD'li yetkililer değerinin yaklaşık 20 milyon dolar olduğunu belirtti. Müze yetkilileri ise heykelin Türkiye'den getirildiğine dair somut kanıtların bulunmadığını öne sürdü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN