Kadirov'un paylaşımına tepki yağdı: Ukraynalı savaş esirine işkence

Kadirov'un paylaşımına tepki yağdı: Ukraynalı savaş esirine işkence

Ukrayna işgalinde Rus güçleri adına kritik rol oynayan ve ölüm döşeğinde olduğu iddia edilen Çeçen lider Kadirov'un son paylaşımı gündem oldu. Söz konusu videoda Kadirov'un oğlu Adem'in Ukraynalı bir savaş esirini tekme ve tokat darp ettiği görülüyor. Kadirov'un paylaşımındaki, “Adem’in yaptıklarıyla gurur duyuyorum” ifadelerine tepki yağdı.

24 Şubat 2022’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin öncülüğünde patlak veren Ukrayna işgalinde Rus tarafının kritik isimlerinden biri haline gelen Çeçen lider Ramzan Kadirov’un Telegram üzerinden yaptığı paylaşım gündem oldu.

Rusya’da çok yaygın olarak kullanılan sosyal medya platformunda yayınlanan videoda kamuflaj kıyafetli birinin Ukraynalı bir savaş esirini tekme-tokat darp ettiği görülüyor. Kadirov paylaşımında, kamuflaj kıyafetli kişinin oğlu Adem olduğunu belirtti. Kadirov bu görüntünün kendisini çok gururlu hissettiğini de dile getirdi.

KADİROV: OĞLUMUN YAPTIKLARIYLA GURUR DUYUYORUM

14 çocuğu olan Kadirov, “Adem onu dövdü ve doğru şeyi yaptı. Abartmıyorum, evet Adem’in yaptıklarıyla gurur duyuyorum” ifadesini kullandı. Kadirov’un darp ettiği Ukraynalının ise 19 yaşındaki Nikita Zhuravel olduğu belirtildi. Zhuravel’in Kuran’ı Kerim’i yaktığı iddia edildi.

Bu ayın başında rahatsızlandığı ve komada kaldığına dair iddialar ortaya atılan Kadirov bu iddiaları yalanlamıştı. İngiliz medyası, Kadirov’un sosyal medya hesaplarının yönetiminin başka yetkililere geçtiğini iddia ederek Kadirov’un sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu öne sürdü. Batı medyası da Kadirov’un paylaştığı görüntüleri eleştirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN