Kaliforniya pasifik fırtınaların etkisi altında

Kaliforniya pasifik fırtınaların etkisi altında

ABD'nin Kaliforniya eyaleti arka arkaya iki Pasifik fırtınasıyla karşı karşıya kaldı. Fırtına eyaletin büyük bir kısmında şiddetli yağmurlara neden oldu. Yetkililer sel uyarısında bulundu.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde arka arkaya iki Pasifik fırtınası meydana geldi.

Reuters'ta yer alan habere göre fırtınalardan ilki dün Çarşamba günü Batı Kıyısı'nı vurdu ve Oregon'un güneyinden Kuzey Kaliforniya ve San Francisco Körfezi bölgesine sağanak yağışlar ve şiddetli rüzgarlar getirdi.

Los Angeles Kaliforniya Üniversitesi'nden İklim Bilimci ve Meteorolog Daniel Swain'e göre, iki sistem aynı zamanda Hawaii çevresindeki sıcak, subtropikal sulardan kaynaklanan 'Ananas Ekspresi' veya 'Pasifik fırtınaları' tanımına da uyuyor.

Geçtiğimiz 22 Ocak tarihinde çok sayıda evin sular altında kaldığı San Diego County mahallesinde fırtına hazırlıklarına yardımcı olan inşaat müteahhidi 27 yaşındaki Scott Webber, "Burada 40 tonluk kum torbasını dolduracağız" dedi.

Başka bir gönüllü kum torbalama sahasında "Bu sabah 25 ton yaptık. İnsanların birbirlerinin arkasında durması gerekiyor" ifadesini kullandı.

İlk fırtınanın dün akşam Körfez bölgesinde yoğunlaşması bekleniyordu. San Francisco dağlarında kar yağışı bekleniyor.

SEL UYARISI YAPILDI

Ulusal Hava Durumu Servisi, Körfez bölgesi ve Kaliforniya'nın Merkez Sahili için sel uyarısı yayınladı ve bölgenin büyük bir kısmı için şiddetli rüzgar uyarısı yaptı.

Yetkililere göre bugün Güney Kaliforniya'da yol ve derelerde su baskını ihtimali, büyük su baskını vakalarına göre daha az olası olduğu düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN