Kanlı saldırılarda 27 kişi hayatını kaybetti: İran'da Ceyş-ül İslam dehşeti

Kanlı saldırılarda 27 kişi hayatını kaybetti: İran'da Ceyş-ül İslam dehşeti

İran'ın güneydoğusundaki Sistan-Belucistan eyaletinde Ceyş-ül İslam örgütünün düzenlediği saldırılarda 11'i güvenlik görevlisi olmak üzere toplam 27 kişi öldü.

İran, son dönemde artan İsrail ile olan geriliminin yanı sıra iç tehditlerle de mücadele ediyor. Devrim Muhafızlarına ait askeri tesisler ve karakollara yönelik eş zamanlı saldırılar, ülkenin güvenlik durumunu tekrar gündeme getirdi. Terör örgütü olarak kabul edilen Ceyş-ül İslam tarafından üstlenilen bu saldırılarda, 11'i İran güvenlik güçlerinden olmak üzere toplam 27 kişi yaşamını yitirdi.


Saldırıların hedefi olan Çabahar ve Rask kasabalarında, gece boyunca süren çatışmalar yaşandı. İçişleri Bakan Yardımcısı Majid Mirahmadi'nin açıklamalarına göre, teröristler karargahları ele geçirme girişimlerinde başarısız oldular. Saldırılardan sonra çıkan çatışmalarda, 3 güvenlik görevlisi daha hayatını kaybetti ve çatışmalar sonucunda güvenlik güçleri sayısının 11'e yükseldiği bildirildi. Ayrıca, saldırılarda 16 teröristin öldürüldüğü kaydedildi.

SALDIRIYI CEYŞ-ÜL İSLAM ÜSTLENDİ
Ceyş-ül İslam, Sistan-Belucistan’da İran güvenlik güçlerine karşı birçok saldırının sorumluluğunu üstlenen bir örgüt. İran, Suriye, Rusya, İran ve Mısır tarafından terör örgütü olarak tanınan bu grup, Sünni Beluç halkının haklarını savunduğunu iddia ediyor. Örgüt, İran'ın Sistan-Belucistan eyaletinde zaman zaman İran'a karşı silahlı eylemler düzenliyor.

BÖLGEDEKİ SON DURUM
Saldırılar, ağırlıklı olarak Sünni Müslüman nüfusun bulunduğu ve ekonomik olarak yoksul olan Sistan-Belucistan eyaletinde gerçekleşti. Vali Yardımcısı Ali Rıza Merhameti, saldırıların ardından durumun kontrol altında olduğunu ve konuyla ilgili detaylı bilginin daha sonra açıklanacağını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN