Kapsamlı tatbikatını sürdüren Çin’den açıklama: Tayvan lideri Lai Ching-te ateşle oynuyor

Kapsamlı tatbikatını sürdüren Çin’den açıklama: Tayvan lideri Lai Ching-te ateşle oynuyor

Son dönemde tansiyonun yükseldiği Asya-Pasifik’te Çin, kapsamlı askeri tatbikatına devam ederken, ülke yetkilileri, görevine yeni başlayan Tayvan lideri Lai Ching-te’nin ateşle oynadığını kaydetti.

Askeri tatbikatın ikinci gününde konuşan Çin Savunma Bakanlığı Sözcüsü Wu Qian, Tayvan lideri Lai Ching-te’nin bölgeyi savaş tehlikesine doğru sürüklediğini belirterek, “Bu tamamen ateşle oynamaktır ve ateşle oynayanlar sonunda yanacaktır” dedi. Tayvan Savunma Bakanlığı ise son 24 saatte ada çevresinde Çin’e ait 49 askeri hava aracı ve 26 gemi görüldüğünü duyurdu.

Sözcü Wu, tatbikatta kara, deniz, hava ve roket kuvvetlerinden oluşan birliklerin ortak muharebe kabiliyetinin test edildiğini belirtti. Wu ayrıca, Tayvan lideri Lai Ching-te’nin göreve gelir gelmez "iki devlet teorisini" öne sürerek, güç kullanarak ve dış güçlere güvenerek Tayvan’ın bağımsızlığını elde etmeye çalışıp tek Çin ilkesine ciddi şekilde meydan okuduğunu vurguladı. Lai’nin bölgeyi savaş tehlikesine doğru sürüklediğini belirten Wu, “Bu tamamen ateşle oynamaktır ve ateşle oynayanlar sonunda yanacaktır” ifadelerini kullandı.

‘GÖREVE GELİR GELMEZ…’

Wu, “Tayvan, Çin’in Tayvan’ıdır ve Tayvan sorununun nasıl çözüleceği 1,4 milyardan fazla Çinliyi ilgilendiren bir konudur” diyerek, ordunun Çin’in ulusal egemenliğini ve toprak bütünlüğünü somut eylemlerle savunacağını kaydetti. Wu, “Ayrılıkçı güçlerin her provokasyonuyla karşı önlemlerimiz, anavatanın tamamen yeniden birleşmesi gerçekleşene kadar bir adım daha ilerleyecektir” dedi.

Çin Tayvan İşleri Ofisi Sözcüsü Chen Binhua da yaptığı açıklamada, "Tayvan lideri göreve gelir gelmez ‘tek Çin’ ilkesine meydan okudu" ifadelerini kullandı.

Tayvan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, “Bugün saat 06.00’ya kadar Tayvan etrafında Çin’e ait 49 uçak, 19 savaş gemisi ve 7 sahil güvenlik gemisi görüldü. Uçaklardan 35’i Tayvan Boğazı’nın orta hattını geçerek Tayvan Hava Savunma Tanımlama Bölgesi’ne (ADIZ) girdi. Tayvan ordusu durumu takip edip yanıt verdi” ifadeleri kullanıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN