İngiliz bakan Cameron’dan ‘Tayvan’ açıklaması: Çin’in olası işgalinden endişeliyiz

İngiliz bakan Cameron’dan ‘Tayvan’ açıklaması: Çin’in olası işgalinden endişeliyiz

Çin’in kendi toprağı olarak değerlendirdiği ve ‘gerekirse askeri güçle alırız’ dediği Tayvan’a ilişkin açıklama yapan İngiliz bakan Cameron, Çin'in Tayvan'ı olası işgalinden endişe duyduklarını ifade etti.

ABD merkezli ABC News'e konuşan İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Çin'in Tayvan’ı olası işgalinden endişe duyduklarını belirterek, "Çin'in Tayvan'ı ablukaya alması gibi bir durum olursa bunun yalnızca Tayvan için değil küresel ekonomi için de büyük felakete yol açacağı şüphesiz" diye konuştu.

Çin ile çeşitli konularda görüşmek istediklerini fakat Pekin yönetiminin "zorlayıcı" davrandığını kaydeden Cameron, Çin ile Tayvan arasındaki durumu değiştirecek tek taraflı eylem görmek istemediklerini dile getirdi.

‘SİVİLLERİ KORUMAK İÇİN PLANINIZ YOKSA…’

İsrail’in Gazze’deki katliamına da değinen Cameron, İsrail'in Refah'a olası saldırısına ilişkin "İsrail'e sivilleri saldırıdan korumak için bir planınız yoksa bu saldırıdan vazgeçin mesajını açıkça iletiyoruz." diyerek, İsrail'in halihazırda böyle bir planının bulunmadığını ifade etti.

Cameron, İsrail ile Hamas arasındaki esir takası anlaşma sürecine ilişkin ise, saldırılara ara verilmesini, daha sonra bu aranın kalıcı ve sürdürülebilir ateşkese dönüşmesini umduklarını kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN