Tayvan’a silah satmışlardı… Çin’den o şirketlere yaptırım

Tayvan’a silah satmışlardı… Çin’den o şirketlere yaptırım

Tayvan’a yönelik politikasını sertleştiren Çin, adaya silah sattığı gerekçesiyle ABD merkezli 5 şirkete yaptırım uyguladı. Yapılan açıklamada, “ABD’nin ‘Çin’in Tayvan bölgesine’ yaptığı silah satışları Çin’in egemenliğine ve güvenliğine ciddi zarar vermektedir” ifadeleri kullanıldı.

Çin’den egemenlik ihtilafı içinde olduğu Tayvan’a silah satan ABD merkezli 5 şirkete yaptırım geldi. Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, BAE Systems Land and Armament, Alliant Techsystems Operation, AeroVironment, ViaSat ve Data Link Solutions şirketlerine yaptırım uygulandığı belirtildi.

ABD 300 MİLYONLUK SATIŞI ONAYLAMIŞTI

Yaptırımların söz konusu şirketlerin taşınır ve taşınmaz malları da dahil Çin’deki mülklerinin dondurulmasını içerdiği belirtilen açıklamada, “Ayrıca, yaptırım kararı Çin’deki kuruluşlar ile bireylerin bu şirketlerle işlem veya i birliği yapmasının yasaklanmasını içeriyor. ABD’nin ‘Çin’in Tayvan bölgesine’ yaptığı silah satışları Çin’in egemenliğine ve güvenliğine ciddi zarar vermektedir” denildi.

Geçtiğimiz ay ABD Dışişleri Bakanlığı, Tayvan’ın ortak savaş komuta ve kontrol sistemini güçlendirmek amacıyla 300 milyon dolarlık teçhizat paketini onaylamıştı. Çin hükümetinden ise ilgili şirketlere karşı önlemler alınacağı yönünde açıklamalar gelmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN