Tayvanlı yetkililer duyurdu: Ada çevresinde Çin'e ait balon tespit ettik

Tayvanlı yetkililer duyurdu: Ada çevresinde Çin'e ait balon tespit ettik

Son dönemde Çin ile Tayvan arasında gerginlik artarken, Tayvanlı yetkililer, ada çevresinde Çin'e ait yüksek irtifa balonu tespit ettiklerini duyurdu.

Tayvan’ı kendi toprağı olarak değerlendiren ve ‘gerekirse askeri harekat düzenleriz’ diyen Çin’e ait bir yüksek irtifa balonunun, Tayvan Boğazı'nda tarafların etki alanlarını sınırladığı varsayılan hava ve deniz hattı olan "orta çizgiyi" geçtikten sonra doğuya yönelerek gözden kaybolduğu kaydedildi.

Tayvan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, balonun dün gece saatlerinde adanın kuzey ucundaki Keelung kentinin 97 deniz mili (179,6 kilometre) kuzeybatısında 20 bin fitte görüldüğü belirtildi.

Açıklamada balonun, Tayvan Boğazı'ndaki "orta çizgiyi" geçtikten sonra doğuya yönelerek gözden kaybolduğu söylendi.

Bakanlık, 18 Aralık'ta aynı bölgede Çin'e ait iki yüksek irtifa balonunun görüldüğünü duyurmuştu.

ASKERİ UNSURLAR ADA ÇEVRESİNDE

Bakanlık açıklamasında, dün akşamdan bu sabah saatlerine kadar balonun dışında Çin'e ait 22 askeri hava aracı ile 7 savaş gemisinin Tayvan Adası çevresinde tespit edildiği bildirildi. Açıklamada, 22 hava aracından 11'inin, Tayvan Boğazı'ndaki "orta çizgiyi" geçtiği ve Tayvan'ın Hava Savunma Tanımlama Bölgesi (ADIZ) ilan ettiği sahada uçtuğu belirtildi.

2 J-10, 2 J-11 ve 4 J-16 tipi savaş jetinin "orta çizgiyi" geçtiği, Y-8 ASW tipi deniz devriye, Y-8 EW tipi elektronik harp ve KJ-500 tipi erken uyarı uçaklarının ise ADIZ'ın güneybatısında uçtuğu kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN