Karadağ kripto para şirket kurucusu Do Kwon'u ABD'ye iade ediyor

Karadağ kripto para şirket kurucusu Do Kwon'u ABD'ye iade ediyor

Karadağ, kripto para şirketi kurucusu Do Kwon'u ABD'ye iade etme kararı aldı. Kripto piyasasında büyük bir krize neden olan Kwon, TerraUSD ve Luna gibi iflas eden kripto varlıklarına yatırım yapanların 40 milyar doların üzerinde kayıp yaşamasına neden olmuştu.

Karadağ, kripto para şirket kurucusu Do Kwon'u ABD'ye iade etme kararı aldı. Geçen yıl TerraUSD ve Terra Luna kripto paralarının 40 milyar dolarlık çöküşüne yol açan Güney Koreli kripto para girişimcisi Do Kwon, kırmızı bültenle aranıyordu. Terraform Labs şirketinin kurucusu olan Kwon, Karadağ'da tutuklandı. Karadağ Yüksek Mahkemesi, Mart 2023'te kırmızı bültenle aranan Do'yu "milyarlarca dolarlık kripto varlık menkul kıymetleri dolandırıcılığı planlamak" ve "yanında sahte belge bulundurmak" suçlarından tutukladı. Haziran 2023'te ise 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Güney Kore'nin iade talebini reddederken, Do'nun avukatları kararı hukuka aykırı olarak nitelendiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN