Kayıp askeri helikopter bulundu: 5 piyadeyi arama çalışmaları sürüyor

Kayıp askeri helikopter bulundu: 5 piyadeyi arama çalışmaları sürüyor

Nevada Kaliforniya uçuşunda kaybolan askeri helikopterin Kaliforniya sınırlarında bulunduğu ancak içindeki beş piyadeye halen ulaşılamadığı kaydedildi. Beyaz Saray ulusal güvenlik sözcüsü John Kirby bu durumu yakından takip ettiğini açıkladı.

ABD Deniz Mürettebatı kayıp askeri helikopterin Çarşamba sabahı Güney Kaliforniya'da bulunduğunu ancak helikopterdeki beş kayıp deniz piyadesi için arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Arama ekipleri, Salı günü Nevada Kaliforniya uçuşunda kaybolan askeri helikopterin sivil yetkililer tarafından, Kaliforniya yakınlarında yerel saatle sabah 9 civarında bulunduğunu, ancak kar ve yağmurun bölgeyi etkisi altına alması nedeniyle helikopterdeki denizcileri arama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

CH-53E Super Stallion helikopterinin Salı gecesi Deniz Piyadeleri Hava İstasyonu Miramar'a "geciktiği" bildirildi. Helikopter Las Vegas yakınlarındaki Creech Hava Kuvvetleri Üssü'nden kalkmış ve San Diego bölgesindeki Miramar'a doğru yol almaktaydı.

Denizciler kaybolan mürettebata ulaşmak için San Diego İlçe Şerif Departmanı ve Sivil Hava Devriyesi'nden yardım istedi.

Şerif departmanı saat 1:50'de bir çağrı aldığını ve arama yapmak için kendi helikopterini gönderdiğini, ancak bölgeyi vuran fırtına nedeniyle helikopterin bölgeye ulaşamadığını söyledi. Şerif departmanı daha sonra engebeli arazide gezinmek için arazi araçları gönderdiğini söyledi.

BEYAZ SARAY AÇIKLAMA YAPTI

Beyaz Saray Basın Sekreteri Karine Jean-Pierre, Başkan Joe Biden'ın durum hakkında bilgilendirildiğini söyledi. Beyaz Saray ulusal güvenlik sözcüsü John Kirby ise "Bu durumu yakından takip ediyoruz. "Düşüncelerimiz en iyisi için." dedi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN