Kazakistan'da yeni kabine: 5 yeni bakanlık kuruldu

Kazakistan'da yeni kabine: 5 yeni bakanlık kuruldu

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, hükümette değişiklikler yaparak bazı bakanlıklara yeni bakanlar atayarak beş yeni bakanlık kurulduğunu açıkladı. İçişleri Bakanlığına Yercan Saparbekov atandı.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Başbakan Alihan İsmailov başkanlığındaki hükümette değişiklikler gerçekleştirdi. İçişleri, Tarım, Çalışma ve Sosyal Koruma, Ticaret ve Entegrasyon, Çevre ve Tabii Kaynaklar bakanlıklarına yeni bakanlar atandı.

5 YENİ BAKANLIK

Buna ek olarak, Ulaştırma, Kültür ve Enformasyon, Sanayi ve İnşaat, Su Kaynakları ve Sulama, Turizm ve Spor bakanlıkları da kuruldu. Yeni bakanlar ise şu şekilde açıklandı:

Ulaştırma Bakanlığına Marat Karabayev, Kültür ve Enformasyon Bakanlığına Aida Balayeva, Sanayi ve İnşaat Bakanlığına Kanat Şarlapayev, Su Kaynakları ve Sulama Bakanlığına Nurcan Nurjigitov, Turizm ve Spor Bakanlığına Yermek Marjikpayev. Ayrıca, Kazakistan'ın en büyük şehirleri Çimkent ve Aktöbe'ye yeni vali atamaları yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN