Kazakistan yıllar sonra ilk kez Rusya'ya karşı: BM'de Ukrayna lehine oy verdi

Kazakistan yıllar sonra ilk kez Rusya'ya karşı: BM'de Ukrayna lehine oy verdi

Kazakistan, Kırım'ın işgalinden sonra ilk kez bir BM oylamasında Rusya'ya karşı oy kullanarak Zelenskiy'nin konuşma yapabilmesini destekledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda söz almayı talep ederek, ağırlıklı olarak kabul oyu almasıyla konuşmasını yaptı.

Ukrayna liderinin kurulda konuşması için yapılan oylamada büyük çoğunluk "yapabilir" derken sayılı ülke "yapamaz" oyu verdi. Oy veren ülkeler arasında dikkat çeken bir değişiklik yaşandı. Kazakistan, Kırım'ın işgalinden sonra ilk kez bir BM oylamasında Ukrayna’nın lehine, yani Rusya'ya karşı oy kullanarak "konuşma yapabilir" dedi.

1-002.jpg

BU YIL RUSYA'DAN YARDIM ALMIŞTI

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, geçtiğimiz Ocak ayında, ülkede darbe girişiminde bulunmak istediklerini söylediği protestoları bastırmak için Rus askerini çağırmıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de, Tokayev'e desteğini açıklayarak "terörizme izin vermeyeceğini" vurgulamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN