Kazakistan’dan Taliban kararı: ‘Yasaklı örgütler’ listesinden çıkarıldı

Kazakistan’dan Taliban kararı: ‘Yasaklı örgütler’ listesinden çıkarıldı

Kazakistanlı yetkililer, iki yıl önce Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban’ı yasaklı örgütler listesinden çıkarma yönünde karar aldı. Ülkenin dışişleri bakanlığından bir yetkili, BM uygulamaları dikkate alınarak böyle bir karar verdiklerini söyledi.

Kazakistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aybek Smadiyarov, 2021 yılının ağustos ayında Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban'ı yasaklı örgütler listesinden çıkarma kararı alındığını bildirdi.

Kazakistan merkezli Ulusal Haber Ajansı Kazinform’a konuşan Smadiyarov, ülkesinin Taliban’ı ülkedeki yasaklı örgütler listesinden çıkarılmasına yönelik karar aldığını kaydederek "Ülkemizde yasaklanan terör örgütlerinin listesi düzenli olarak gözden geçiriliyor. Bu kapsamda Birleşmiş Milletler’in uygulamaları dikkate alınarak Taliban’ın bu listeden çıkarılmasına karar verildi. Sonuçta Taliban, BM Güvenlik Konseyi’nin terörist olarak tanıdığı örgütler listesinde yer almıyor" diye konuştu.

‘BM KARARLARINA BAĞLI KALACAĞIZ’

Smadiyarov, Kazakistan’ın Taliban ile diplomatik ilişkilerinin nasıl gelişeceğine yönelik soruya ise "Siyasi temaslara gelince Kazakistan, BM Güvenlik Konseyi ve Genel Kurulu tarafından alınan kararlara sıkı sıkıya bağlı kalacak" yanıtını verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN