Kenya'ya vizeler kalkıyor: Aralarında Türkiye de var

Kenya'ya vizeler kalkıyor: Aralarında Türkiye de var

Afrika ülkesi Kenya, bütün ülkelere vizeleri kaldırma kararı aldıklarını duyurdu. Kenya Devlet Başkanı William Ruto, bütün ziyaretçilerin Kenya'ya gelmeden önce elektronik seyahat izin belgesi alabileceğini bildirdi.

Doğu Afrika ülkelerinden biri olan Kenya, yeni yılla birlikte dünyanın bütün ülkelerinden gelecek ziyaretçilere kapılarını açacak.

Kenya Devlet Başkanı William Ruto, iktidarlarının dijital bir platform geliştirdiğini söylerken, bütün ziyaretçilerin Kenya'ya gelmeden önce elektronik seyahat izin belgesi alabileceğini söyledi. Ruto, bu sayede vizeye başvurulmayacağını dile getirdi.

Sözcü'de yer alan habere göre; Ruto, daha önce de Afrika kıtası içerisinde vizesiz seyahati desteklemişti. Ekim ayında Kongo Cumhuriyeti'nde katıldığı bir etkinlikte konuşan Ruto, 2023 sonundan itibaren Kenya'ya diğer Afrika ülkelerinden gelen ziyaretçilerden vize istenmeyeceğini dile getirmişti.

Hint Okyanusu'na kıyısı olan ve aynı zamanda safari turlarıyla da ünlenen Kenya'da turizm önemli bir gelir kapısı olarak biliniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN