Kiss, 50 yılın ardından son kez sahnede

Kiss, 50 yılın ardından son kez sahnede

Dünyanın en ünlü hard rock gruplarından Kiss, 50 yılın ardından bugün son kez sahne almaya hazırlanıyor. New York'taki ünlü Madison Square Garden Salonu'nda düzenlenecek olan konser, ABD'li grubun beş yıl süren veda turnesinin de son ayağı olacak.

Dünyaca ünlü hard rock grubu Kiss, 50 yıllık müzik kariyerini bu gece vereceği konserle sonlandıracak. New York'taki ünlü Madison Square Garden salonunda düzenlenecek olan konser, ABD'li grubun beş yıl süren veda turnesinin de son ayağı olacak.

"I Was Made For Loving You" ve "Detroit Rock City" gibi şarkılarla geniş kitlelere ulaşan grubun kariyeri, Ocak 1973'te yine New York kentinde sahne aldıkları bir kulüpte başlamıştı. Kiss, gösterişli sahne şovlarının da etkisiyle birkaç yıl içinde dünyanın en başarılı rock grupları arasına girmişti.

k2.jpg

Deutsche Welle'de (DW) yayınlanan habere göre, Paul Stanley (71), Gene Simmons (74) ve Eric Singer (65) ve Tommy Thayer'den (63) oluşan grubun gerçekleştirdiği "Yolun Sonu" turnesi Ocak 2019'da başladı. Pandemi sırasında kesintiye uğrayan turnenin süresi birkaç kez uzatıldı. Grup daha önce 2001 yılında tamamlanan bir "veda turnesi" düzenlemişti. Ancak Kiss'in kurucularından Stanley ve Simmons daha sonra emeklilik kararlarından vazgeçmiş ve gruba Thayer'ı alıp, eski üyelerden Singer'ı da yeniden katarak yollarına devam etmişti.

k3.jpg

Simmons ve Stanley, son emeklilik kararlarında özellikle 20 kilonun üzerindeki sahne kostümlerinin rol oynadığını belirtti. Stanley Alman medyasına verdiği bir röportajda, "Spor ayakkabı ve kot pantolonla sahneye çıksak, 90 yaşına kadar rock'n'roll çalardık" dedi. Simmons ise Rolling Stone dergisi ile gerçekleştirdiği söyleşide, bu geceki konserin makyajlı çıktıkları son konser olacağını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN