Kolombiya'da aynı yerleşim bölgesinde yine uçak kazası: 2'si pilot 8 kişi öldü

Kolombiya'da aynı yerleşim bölgesinde yine uçak kazası: 2'si pilot 8 kişi öldü

Kolombiya'da zaman zaman uçak kazalarının görüldüğü dağlık bir bölgede bulunan Medellin'de yerleşim bölgesine düşen küçük uçakta 2'si pilot 8 kişi öldü. Sosyal medyaya düşen görüntülerde binaların arasından dumanların yükseldiği görüldü.

Kolombiya'nın Medellin kentindeki yerleşim bölgesine düşen küçük uçaktaki 2'si pilot 8 kişi hayatını kaybetti. Kolombiya'da yayın yapan "El Tiempo" haber sitesine göre, Medellin Belediye Başkanı Daniel Quintero, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, kentteki yerleşim bölgesine küçük bir uçağın düştüğünü açıkladı.

YERLEŞİM BÖLGESİNE DÜŞTÜ

Medellinli acil servis yetkilileri de uçağın "Belen Rosales" yerleşim bölgesine düştüğünü ifade etti. Yetkililer, uçağın bölgedeki en az bir binaya çarptığını aktardı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, binaların arasından dumanların yükseldiği görüldü. Belen Rosales'in, Herrera Havaalanına oldukça yakın olduğu biliniyor.

2016'DA 71 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Dağlık bir bölgede bulunan Medellin'de zaman zaman uçak kazaları olabiliyor. Brezilya Birinci Futbol Ligi takımlarından Chapecoense'nin futbolcuları ve teknik ekibini taşıyan uçak, 29 Kasım 2016'da Kolombiya'nın Medellin kentinde dağlık araziye çakılmıştı. Uçakta bulunan 77 kişiden 71 kişi hayatını kaybetmişti.

NEDENİ ARAŞTIRILACAK

Kazada 4 evde hasar meydana geldi. Sağlık ekipleri, hayatını kaybedenlerin uçakta seyahat eden 6 yolcu ile 2 mürettebat olduğunu belirtti. Kolombiya Sivil Havacılık yetkilileri, uçağın Wings Trade Support şirketine ait olduğunu ve özel seyahatler için kiralandığını aktararak, kazanın nedeninin havacılık uzmanları tarafından araştırıldığını belirtti

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN