Komşuda Kovid-19 vakalarında artış: Can kaybı 5'e yükseldi

Komşuda Kovid-19 vakalarında artış: Can kaybı 5'e yükseldi

Yunanistan'da Kovid-19 nedeniyle hastaneye yatırılan hasta sayısı 324 oldu. 10-16 Haziran tarihlerinde 5 kişi koronavirüs kaynaklı hayatını kaybetti, 12 kişi entübe edildi.

Kovid-19 belası can almaya devam ediyor. Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumunun (EODY) yayımladığı haftalık rapora göre, 10-16 Haziran'da Kovid-19 salgını nedeniyle hastaneye yatırılan hasta sayısı 324 oldu.

Koronavirüs nedeniyle 10-16 Haziran'da 5 kişi hayatını kaybetti, 12 kişi entübe edildi. Hastaneye yatırılanların önceki dört haftadaki ortalaması 166 idi.

KOVİD-19 BELİRTİLERİ NELERDİR?

Belirtisiz olgular olabileceği bildirilmekle birlikte, bunların oranı bilinmemektedir. En çok karşılaşılan belirtiler ateş, öksürük ve nefes darlığıdır. Şiddetli olgularda zatürre, ağır solunum yetmezliği, böbrek yetmezliği ve ölüm gelişebilmektedir.

KOVİD-19 NASIL BULAŞIR?

Hasta bireylerin öksürmeleri aksırmaları ile ortama saçılan damlacıkların solunması ile bulaşır. Hastaların solunum parçacıkları ile kirlenmiş yüzeylere dokunulduktan sonra ellerin yıkanmadan yüz, göz, burun veya ağıza götürülmesi ile de virüs alınabilir. Kirli ellerle göz, burun veya ağıza temas etmek risklidir.

2024 yılında Türkiye'de Kovid-19 vakaları, önceki yıllara kıyasla önemli bir azalma gösterdi. Aşılama oranlarının yüksekliği ve toplumun büyük bir kısmının bağışıklık kazanmış olması sayesinde, virüsün yayılma hızı kontrol altına alındı. Ancak uzmanlar tehlikenin halen geçmediğini belirterek maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması konusunda vurgu yapıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN