Kongre Baskını'ndan aranıyordu, Belarus'a sığındı

Kongre Baskını'ndan aranıyordu, Belarus'a sığındı

Trump'ın destekçileri arasında olan ve 6 Ocak 2021'deki 'Kongre Baskını'nda yer alan Evan Neumann, Belarus'a sığındı. Ağustos 2021'de Ukrayna'dan sınırı illegal olarak geçen Neumann’a mülteci statüsündeki pasaportu dün verildi.

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, 2020'de gerçekleştirilen başkanlık seçimini kaybetmiş ancak yenilgisini kabullenmek istememişti. Yeni başkan Joe Biden'ın resmi olarak kabul edileceği gün takipçilerini Washington'da toplayan Trump, takipçilerini Kongre'nin önüne sürükledi ve tarihe '6 Ocak Kongre Baskını' olarak geçecek olayların yaşanmasına neden oldu.

FBI tarafından 6 Ocak Kongre Baskını’nında rol oynadığı gerekçesiyle suçlanan 48 yaşındaki Evan Neumann, ABD'de ‘siyasi zulüm’ ile karşı karşıya olduğunu iddia ederek, Belarus'tan sığınma talebinde bulundu. Önce Temmuz 2021’de Ukrayna'ya kaçan Neumann, Ağustos 2021 tarihinde sınırı illegal olarak geçip Belarus’a sığındı.

Neumann’a pasaportu Belarus yetkililerince dün kameralar önünde verildi.

“6 SANIK KENDİNİ ÖLDÜRDÜ”

Yetkililer Neumann’a pasaportunu verirken “Artık tamamen Belarus Cumhuriyeti’nin koruması altındasınız” dedi.

Yetkililer Belarus devlet ajansına yaptıkları açıklamada Ukrayna’da bulunduğu süre zarfında Neumann’ın takip edildiğini ve bu sebeple Belarus’a sığındığını belirtti.

Neumann pasaportunu teslim aldıktan sonra “Belarus’ta güvende hissediyorum. Özellikle Amerika’daki yurttaşlara kıyasla. Kendini öldüren 6 sanık var” dedi.

BELARUS’UN ABD İLE SUÇLU İADE ANLAŞMASI BULUNMUYOR

Geçen yıl temmuz ayında Neumann, 6 Ocak 2021'de ABD Kongre Binası baskını polise şiddet ve saldırı da dahil olmak üzere altı farklı suçlamayla suçlandı.

FBI tarafından arananlar listesinde olan Neumann, ABD’yle suçlu iadesi anlaşması olmadığı için Belarus’a sığındığını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN