Kremlin: Harekatın amacı dünya savaşını önlemek

Kremlin: Harekatın amacı dünya savaşını önlemek

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Donbas'taki askeri operasyonun bir savaşın başlangıcı olmadığını, küresel bir savaşı önleme girişimi olduğunu söyledi. Bakanlık sözcüsü ayrıca, müzakere sürecini de Washington'ın bitirdiğini ifade etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova, Rusya'nın arzusunun 'küresel bir savaşa dönüşebilecek gelişmeleri engellemek olduğunu' söyledi. Sözcü, bu harekatın sekiz yıldır devam eden, sivil kayıpların olduğu kanlı savaşın sonunu getirmek için yapıldığını öne sürdü.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova, konuyla ilgili şöyle konuştu:

"Bu bir savaşın başlangıcı değil, küresel bir askeri çatışmaya yol açabilecek gelişmelerin önlenmesi ve sürdürülen savaşın sonu.

'MÜZAKEREYİ WASHINGTON BİTİRDİ'

Amerikan tarafı Rus tarafına müzakerelere devam etme konusunda isteksiz olduklarını 'çirkin bir üslupla' detaylı açıklayan resmi bir cevap gönderdi. Moskova bu cevabı harekât başlamadan önce almıştı ve bütün dünya bunu bilmeli.

Müzakere sürecini kimin durdurduğunu bütün dünya bilmeli. Washington’ın kamusal ortamda diplomasi, müzakere gibi çağrılarını duyduk, ancak müzakere sürecini onlar bitirdi."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN