Kremlin'den ABD'ye G20 yanıtı: Büyük bir felaket olmaz

Kremlin'den ABD'ye G20 yanıtı: Büyük bir felaket olmaz

ABD Başkanı Biden'ın Rusya'nın G20'den çıkarılması gerektiği yönündeki açıklamasına Kremlin’den yanıt geldi. Kremlin Sözcüsü Peskov, “Bu o kadar da büyük bir felaket olmaz” açıklamasında bulundu. Peskov, kimyasal saldırı iddialarına da yanıt verdi.

ABD Başkanı Joe Biden NATO Olağanüstü Liderler Zirvesi’nin ardından açıklama yaptı. Biden, Rusya'nın G20'den çıkarılması gerektiğine inandığını ve Ukrayna'nın G20 toplantılarına katılabileceğini söyledi.

"RUSYA KİMYASAL SİLAH KULLANIRSA KARŞILIK VERİRİZ"

ABD Başkanı Biden, Rusya’nın Ukrayna'da kimyasal silah kullanması durumunda karşılık vereceklerini ve bu karşılığın da kimyasal silahın kullanım şekline bağlı olacağını söyledi.

“BÜYÜK BİR FELAKET OLMAZ”

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya'nın G20'den çıkartılması gerektiği yönündeki açıklamasıyla ilgili olarak “Bu o kadar da büyük bir felaket olmaz” açıklaması yaptı. Peskov, “G20 formatı önemli ama şu anki koşullarda katılımcıların çoğu bizimle ekonomik savaş içinde. O yüzden korkunç bir durum yaşanmaz” dedi.

Dünyanın ABD ve AB'den büyük olduğunu söyleyen Peskov, Rusya'yı yalnız bırakma çabalarının başarısız olacağını savundu. Kremlin sözcüsü, ABD'nin Rusya'ya yönelik kimyasal saldırı iddialarıyla dikkatleri kendisinden uzaklaştırmaya çalıştığını kaydetti.

Peskov ayrıca Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Gazprom'a Avrupa'ya gaz ihracatı karşılığında rubleyle ödeme alma talimatı verdiğini ve şirketin bu konuda çalışma yürüttüğünü aktardı.

Putin, önceki gün Rusya'nın “dost olmayan ülkelere” ruble ile doğalgaz satmaya başlayacağını açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN