Küba'da tavuk soygunu nedeniyle 30 kişi suçlanıyor

Küba'da tavuk soygunu nedeniyle 30 kişi suçlanıyor

Küba, komünistlerin yönettiği ülkede gıda kıtlığının yaşandığı bir dönemde nadir bir olay olan soygunda 30 kişiyi, 133 ton tavuğu çalıp sokakta satmakla suçladı. Çalınan miktarın mevcut dağıtım oranlarıyla orta büyüklükteki bir eyalette bir aylık tavuk sınırına eşdeğer olduğu belirtildi.

Küba'da nadir görülen bir soygun olayı yaşandı.

Reuters’ta yer alan habere göre, Komünistlerin yönettiği ülkede gıda kıtlığının yaşandığı bir dönemde 30 kişi, 133 ton tavuğu çalıp sokakta satmakla suçlandı.

Küba devlet televizyonuna göre hırsızlar, başkent Havana'daki bir devlet tesisinden bin 660 beyaz kutu içindeki tavuğu aldı ve satış gelirlerini buzdolabı, dizüstü bilgisayar, televizyon ve klima satın almak için kullandı.

Tavuk, Fidel Castro'nun 1959'daki son devriminden sonra herkese temel gıda maddelerini sübvansiyonla sağlamak amacıyla Küba'nın 'karne' sistemi için ayrılmıştı.

ÇALINAN MİKTAR BİR AYLIK TAVUK SINIRINA EŞDEĞER

Hükümetin gıda dağıtımcısı COPMAR'ın müdürü Rigoberto Mustelier, çalınan miktarın mevcut dağıtım oranlarıyla orta büyüklükteki bir eyalette bir aylık tavuk sınırına eşdeğer olduğunu söyledi.

Ekonomik krizin gıda, yakıt ve ilaç kıtlığına yol açması nedeniyle karne yoluyla temin edilebilen tavuk miktarı son yıllarda keskin bir düşüş gösterdi. Sübvansiyonlu ürünlerin çoğu halka planlanandan günler, haftalar ve hatta aylar sonra ulaşıyor. Bu durum ayda ortalama 4 bin 200 peso (gayri resmi döviz kuruyla 14 dolar) maaş alan insanları geçimlerini sağlamanın başka yollarını aramaya bırakıyor.

Yetkililer tavuk hırsızlığının ne zaman gerçekleştiğini açıklamadı ancak bunun muhtemelen gece yarısı ile sabah 02:00 arasında, soğuk hava deposunun sıcaklığında dalgalanmalar tespit ettikleri sırada meydana geldiğini belirtti.

ŞÜPHELİLER 20 YIL HAPİS CEZASI ALABİLİR

TV raporuna göre suçlanan 30 kişi arasında fabrikadaki vardiya patronları ve BT çalışanlarının yanı sıra güvenlik görevlileri ve şirketle doğrudan bağlantısı olmayan yabancılar da yer alıyor. Şüpheliler suçlu bulunmaları halinde 20 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir.

COVİD-19 salgınının sona ermesinden bu yana ekonomik zorluklarla birlikte suç da arttı ancak bunun gibi büyük ölçekli hırsızlıklara ilişkin raporlar Karayip adasında nadir görülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN