Küresel Kaynama Çağı’na girdik! Felaket bitmiyor: Hava bir saate 18 derece düştü… Sıçraması an meselesi

Küresel Kaynama Çağı’na girdik! Felaket bitmiyor: Hava bir  saate 18 derece düştü… Sıçraması an meselesi

Dünya, El Nino ile birlikte adeta kıyamete doğru gidiyor! Bilim adamlarına göre 'Küresel Kaynama Çağı'na giriş yaptık! Orada ise hava sıcaklığı 1 saat içerisinde 18 derece birden düştü. Her an her şey olabilir...

Dünya, El Nino etkisiyle adeta felakete doğru ilerliyor! Bilim insanlarının uyarılarına göre, artık 'Küresel Kaynama Çağı'na resmen girmiş durumdayız. Bu süreçte yaşanan olaylar, geleceğimizi belirsiz kılıyor. Özellikle birçok yerde ani hava değişiklikleri yaşanıyor. O ülkede sıcaklık 1 saat içinde 18 derece birden düştü. Yaşanan bu olay, gelecekte nelerin olabileceğine dair korkuları artırıyor.

GÜNEŞLİ HAVA BİRDEN KAR YAĞIŞINA DÖNDÜ

Dünya, ani sıcaklık değişikliklerine karşı mücadele ediyor. İsviçre'de yaşanan olaylar, sıcaklıkların rekor düşüşlerle sonuçlandığını gösteriyor. Bir anda güneşli havanın yerini kar yağışına bıraktığı görüldü.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, küresel iklim değişikliği konusunda uyarıda bulunarak "Küresel Kaynama Çağı" terimini kullanıyor.

İSVİÇRE'DE İLK DEFA SICAKLIK 30 DERECE

thumbs-b-c-73d659c5330bf17c65b3bbfaa3d1feee.jpg

İsviçre, 23 Ağustos'ta tarihinde ilk defa 30 derece sıcaklık ortalamasını görmüştü, ancak bu rekor sıcaklık bir saat içerisinde büyük bir düşüş yaşadı. 25 Ağustos'ta başlayan kar yağışı ise devam ediyor.

1 saat içerisinde hava sıcaklığı inanılmaz bir hızla 18 derece düşerek soğudu. Bu ani değişikliklerin etkisiyle 25 Ağustos'tan beri devam eden kar yağışı hala devam ediyor. Üstelik dolu uyarısı da yapıldı. Yağan dolunun çapı ise 6 santimetreye kadar ulaştı.

LYON'DA REKOR SICAKLIK

thumbs-b-c-0dbcddb43af1547bd384e4e760131019.jpg

Fransa da benzer şekilde sıcaklık dalgalanmalarına tanık oldu. Lyon ve Toulouse gibi şehirlerde sıcaklık 20 derece birden düştü. Lyon, tarihinin en yüksek sıcaklığını 42 derece ile kaydederken, bir gün içinde sıcaklık büyük ölçüde azaldı.

Fransa Meteoroloji Enstitüsü, sıcaklıkta yaşanan ani değişimler nedeniyle uyarılar yaparak alarm durumunu güncelledi. Ülkede gök gürültüsü ve sağanak yağışlarda turuncu alarm verildi. Hauts De France bölgesinde ise şimşek ve rüzgar uyarıları yapıldı ve binlerce hane elektriksiz kaldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN