Irkçı partiye Le Pen bile mesafe koydu: Avrupa Parlamentosu'nda iş birliğini bitiririz

Irkçı partiye Le Pen bile mesafe koydu: Avrupa Parlamentosu'nda iş birliğini bitiririz

Aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisinin "Ters göç (Remigration)" planlarına Fransız ırkçı lider Marine Le Pen de mesafe koydu. Le Pen, AfD ile Avrupa Parlamentosun’daki (AP) işbirliklerini sonlandırabilecekleri mesajı verdi.

KARAR /ALMANYA

Avrupa’nın ünlü aşırı sağ lideri Marine Le Pen bile AfD’nin göçmen kökenlileri ülkelerine geri gönderme planlarına mesafeli davranıyor. Le Pen söz konusu plan hakkında yaptığı açıklamada ‘’Bu tavsiyelerle hiç şekilde onaylamıyorum.’’ ifadesini kullandı.

Le Pen konuyla ilgili olarak “Fransız vatandaşı olmuş kişilerin, vatandaş oluş şartlarını eleştirsek de vatandaşlıklarını iptal etmeyi içeren Remigrasyon politikasını hiçbir zaman savunmadık” dedi.

Le Pen’in AfD’ye bu denli açık bir şekilde mesafe koyması şaşkınlık yaratırken, aşırı sağcı lider partisinin (Ulusal Birlik Partisi-RN) AfD ile Avrupa Parlamentosunda yaptığı işbirliğinin de gözde geçirilebileceğini söyledi. Le Pen bu konuda “Bu planların AP’deki ortak grup açısından ne tür sonuçları olabileceği kontrol edilmeli‘‘ diyerek, AP’de RN-AfD mesajını sonlandırma tehdidinde bulundu.

AfD-FraktionFederal Meclis'teki AfD Milletvekilleri

Le Pen’in partisi RN ile AfD Avrupa Parlamentosu’nda “Kimlik ve Demokrasi’’ adı altında ortak bir grup bünyesinde çalışıyor. Le Pen’in Fransa’da 2027 yılında yapılacak devlet başkanlığı seçimlerine yeniden aday olacak. Bu nedenle AfD’ye kıyasla daha ılımlı bir görüntü vermek istiyor. Gözlemciler Le Pen’in son zamanlarda sergilediği ılımlı siyasi tavır dolayısıyla Macron‘a karşı şansı olabileceğini söylüyor.

Avrupa Parlamentosu seçimlerine RN’den baş aday olarak katılan Jordan Bardella Fransa’daki kamuyu yoklamalarında yüzde 30’lu oy oranına sahip. Bu oran Macron’un partisinden yüzde 10 daha fazla.

AP’deki Kimlik ve Demokrasi ortak grubu

Correctiv isimli bir Alman haber ağı içinde AfD’li siyasetçiler, Değerler Birliği isimli CDU’ya (Hıristiyan Demokrat Parti) yakın derneğin üyeleri, Neonaziler ve bazı şirketlerin temsilcilerinin Potsdam kentinde bir araya geldiği gizli bir toplantıyı ifşa etmişti. Bu toplantıda Almanya’daki yabancılar ve yabancı kökenli Almanların sınır dışı edilmesine yönelik bir Remigrasyon Planı konuşulmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN