Macaristan, aşıyı sağlıkçılara zorunlu kıldı

Macaristan, aşıyı sağlıkçılara zorunlu kıldı

Macaristan, koronavirüs salgının yayılmasını engellemek için sağlık personeline zorunlu aşı uygulaması getirdi. Aşı olmayanların sözleşmesi feshedilecek.

Macaristan Sağlık Bakanlığı, ülkede Aralık 2020'den bu yana devam eden aşılama kampanyasına sağlık çalışanlarının büyük çoğunluğunun katıldığını ama çok az bir kısmının hala aşı olmadığını açıkladı.

Sağlık çalışanlarına aşı olma çağrısı yapılan bakanlık açıklamasında; hastane, ambulans, eczane ve özel sağlık merkezleri çalışanları da dahil henüz aşı olmayan tüm sağlık personeline aşı olma zorunluluğu getirildiği bildirildi.

AŞI OLMAYANIN SÖZLEŞMESİ FESHEDİLECEK
Açıklamada ayrıca, aşı olmayan sağlık çalışanlarının en geç 1 Eylül'e kadar birinci doz aşıyı yaptırmaları gerektiği, aksi takdirde iş sözleşmesinin feshedileceği vurgulandı.

Macaristan Sağlık Bakanlığının paylaştığı verilere göre, son 24 saatte 64 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 809 bin 491'e, hayatını kaybedenlerin sayısı 1 artışla 30 bin 26'ya çıktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN