Macaristan Başbakanı Orban Trump ile görüşecek

Macaristan Başbakanı Orban Trump ile görüşecek

Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın ABD'nin eski Başkanı Donald Trump ile 8 Mart'ta Florida'da görüşeceği açıklandı. Orban 23 Şubat'ta yaptığı açıklamada, "Mevcut başkanın gideceğini, Başkan Trump'ın geri döneceğini ve (Ukrayna'da) barışı sağlamak için çalışacağını umuyoruz" ifadesini kullanmıştı.

Macaristan devlet haber ajansı MTI yaptığı açıklamada, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın ABD'nin eski Başkanı Donald Trump ile 8 Mart'ta Florida'da görüşeceğini söyledi.

Reuters’ta yer alan habere göre geçtiğimiz ay milliyetçi Orban, Trump'ın bu yıl ABD başkanlığına dönme teklifini desteklemişti. Orban 23 Şubat'ta yaptığı açıklamada, "Mevcut başkanın gideceğini, Başkan Trump'ın geri döneceğini ve (Ukrayna'da) barışı sağlamak için çalışacağını umuyoruz" ifadesini kullanmıştı.

MACARİSTAN İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİNİ ONAYLADI

Orban, Rusya'nın işgaline karşı mücadelede yardımcı olması için Ukrayna'ya silah göndermeyi reddetti ve Batı'nın Rusya'ya yönelik yaptırımlarını eleştirdi. Savaşın sona ermesi için defalarca Ukrayna'da ateşkes çağrısında bulundu.

2010'dan bu yana iktidarda olan Macaristan Başbakanı, ABD Başkanı Joe Biden'ın yönetimiyle esas olarak Budapeşte'nin İsveç'in NATO üyeliğinin onaylanması konusunda ayak sürümesi nedeniyle gerginliklerle karşı karşıya kaldı. Uzun bir gecikmenin ardından, Macaristan parlamentosu geçtiğimiz hafta İsveç'in NATO üyeliğini onayladı ve artık mevzuat için yalnızca Macaristan Devlet Başkanı'nın bu haftaki nihai imzasını bekliyor.

Orban bu yıl yapılacak ABD başkanlık seçiminin ve Haziran ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu oylamasının çok önemli olacağını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN