Macron Hindistan'ın Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katıldı

Macron Hindistan'ın Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katıldı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Hindistan'ın İngiliz sömürge yönetiminden bağımsızlığını kazanmasının ardından 26 Ocak 1950'de ülke Anayasasının kabul edilmesi kutlamalarının onur konuğu olarak geçit törenine katıldı. Hindistan Cumhurbaşkanı Draupadi Murmu Macron'a eşlik etti.

Hindistan'da binlerce kişi, 75'inci Cumhuriyet Bayramını kutlamak, ülkenin askeri gücünü ve kültürel mirasını sergileyen renkli geçit törenini izlemek üzere bugün Hindistan'ın başkentinde düzenlenen törene akın etti.

AP'de yer alan habere göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Hindistan'ın İngiliz sömürge yönetiminden bağımsızlığını kazanmasının ardından 26 Ocak 1950'de ülke Anayasasının kabul edilmesi kutlamalarının onur konuğu olarak geçit törenine katıldı.

Hindistan Cumhurbaşkanı Draupadi Murmu, Macron'a İngiliz döneminden kalma atlı bir tören arabasıyla yakındaki başkanın sarayından izleme standına kadar eşlik etti. Araba, 40 yıl önce hükümet tarafından otomobile dönüştürülmesinden bu yana geçit töreninde ilk kez kullanıldı.

hhint2.jpg

Hindu milliyetçi renklerini temsil eden safran ve sarı renkli türban takan Başbakan Narendra Modi, izleme standında Macron'u selamladı.

TÖREN CANLI YAYINLANDI

Geçit töreni televizyon ağları tarafından canlı yayınlandı ve ülke çapında milyonlarca Hintli tarafından izlendi. Hindistan geleneksel olarak yabancı liderleri gösteriye tanık olmaya davet ediyor. Geçen yıl Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah El Sissi, 2016'da eski Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ve 2015'te eski ABD Başkanı Barack Obama onur konuğu olmuştu. 2018'de geçit törenini on Güneydoğu Asyalı lider izlemişti.

Yüzlerce polis ve askeri personelin eşlik ettiği geçit töreninde tanklar, füze sistemleri, piyade savaş araçları ve orta menzilli karadan havaya füze sistemleri sergilendi. Aralarında 250'den fazla kadının da bulunduğu motosikletli gösteri sanatçıları da katıldı.

Diğer katılımcılar arasında parlak bir bando tarafından yönetilen bıyıklı binicilerin bulunduğu deveye binmiş bir alay vardı.

hintttt-1.jpg

Şamandıralarda, tapınağı bu hafta başında açılışı yapılan Hindu Lord Rama, Hindistan'ın aya iniş aracı, ilk yerli uçak gemisi, hafif bir savaş uçağı ve helikopteri ve bir denizaltı sergilendi.

Geçit törenine 30 kişilik bir Fransız bandosu ve 90 kişilik bir yürüyüş grubu katıldı.

Bir Fransız nakliye uçağı ve Fransız hava kuvvetlerine ait iki savaş uçağı, izleme standının önünden geçen 54 Hint hava kuvvetleri uçağına katıldı.

Macron sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Fransa için büyük bir onur. Teşekkür ederim Hindistan" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN